Vrouw komt met dé oplossing voor meer bagage tijdens het vliegen

Reizen door Anjali

Er hangen sinds kort meer regels aan het meenemen van bagage tijdens een vlucht. Zo moet je bijbetalen voor een kleine koffer, en mogen tassen alleen nog maar onder de stoel voor je passen. Deze vrouw vond de geniale hack om meer bagage mee te kunnen nemen.

TikTok-hack

Sara Loureiro, een gebruiker op tiktok, maakte en deelde een filmpje van haar vriendin Nina. Hierin is te zien dat Nina het voor elkaar kreeg om vier tasjes mee te nemen, terwijl ze maar voor één tas betaald had. Hoe ze dit deed? Ze deed een lange, wat wijdere jurk aan en verstopte de handtassen hieronder. Hoe slim! Nina draaide wat rond en liet de tasjes zien, waarna ze de jurk weer omlaag deed. En ja hoor, de tassen waren zo goed verstopt dat niemand iets doorhad. 'Hard times, hard solutions', zegt Sara dan ook.

Betalen voor bagage

Veel vliegmaatschappijen hebben hun reglement aangepast en hebben besloten dat je als reiziger alleen nog gratis een tas mee mag die onder de stoel voor je past. Vaak zijn dit tassen die maximaal 40 centimeter hoog, 30 centimeter breed en 20 centimeter diep zijn. Wil je echt een handbagage-koffer of gewoon een extra tas, dat moet je vaak bijbetalen. En de prijzen kunnen nog wel eens wat verschillen: bij Easyjet betaal je bijvoorbeeld vanaf € 7,99 per vlucht, bij Transavia tussen de € 10,- en € 27,- per enkele reis, en bij Ryanair op de website tussen de € 6,- en € 36,-, maar op de luchthaven €20,- tot € 38,-.

Meer hacks

Natuurlijk worden mensen creatief als ze meer geld moeten betalen wanneer dat niet écht nodig is. Zo verstopt Nina dus haar tasjes onder haar jurk, maar zijn er nog veel meer oplossingen om extra bagage mee te kunnen nemen. Hier een paar andere tips:

  • Kussensloop: vul een kussensloop met kleding, en draag deze bij je alsof het een normaal kussen is. Kussens mogen bijna altijd mee het vliegtuig in, en zeker op lange vluchten. Het vliegtuigpersoneel zal er hoogstwaarschijnlijk niets van zeggen, omdat zij ook begrijpen dat je het jezelf comfortabel wil maken tijdens de vlucht. Zo kun je nóg meer spullen mee het vliegtuig in nemen, terwijl je niets extra's betaalt én comfortabel kunt slapen.
  • Tas van de Tax-Free Shop: wie wel eens in de tax-free shop is geweest, weet dat je daar ook tasjes kunt krijgen. Alles wat je namlijk in deze winkel achter de douane koopt, mag gratis mee en wordt niet gezien als extra bagage. En dat kun je gebruiken in je voordeel: Je kunt namelijk ook zelf een plastic tas meenemen naast je normale tas. Deze laat je, net als alle andere spullen en jezelf, gewoon door de douane gaan. De douane hebben namelijk niets te maken met hoeveel tassen je meeneemt. Vervolgens loop je naar de tax-free shop en haal je daar de grootste plastic tas die ze hebben: soms hoef je alleen de tas te betalen, maar soms zul je iets kleins moeten kopen zoals een flesje water of een sleutelhanger. Je stopt alle spullen die niet in je normale bagage zitten in deze tas, en het kan veilig en gratis mee.