Prins & Aap: culinair uit eten met een Nederlands randje

Hotspots door Zita

Ben je op zoek naar een plek waar je lekker kan eten en drinken én waar je pareltjes schiet voor je Instagram-feed? Dan hebben wij misschien wel de beste plek voor jou: Prins & Aap. Dit restaurant is niet zomaar een restaurant, want oude Nederlandse aspecten van de Gouden Eeuw worden gecombineerd met moderne ontwikkelingen zoals AI van nu. Daardoor wil je ook niet stoppen met kijken naar het interieur. Met een cocktail in je ene hand en een culinair gerecht in je andere is dit dé plek waar jij hoe dan ook vaker terug wil komen. Het leuke is dat in zowel het interieur als in de gerechten een Nederlandse touch verwerkt zit. Van vlees tot vis, van koffie tot cocktails, je loopt gegarandeerd met een grote glimlach de deur uit.

Of je nu komt voor een brunch met vriendinnen, een date night of een zakendiner, bij Prins & Aap zit je voor elke gelegenheid goed. Naast de heerlijke cocktails en wijnen biedt Prins & Aap ook tal van gerechten aan die je het liefst allemaal probeert.

Zo start je met sharable beginnings als octopus, oesters, mosselen, steak tartaar of popcorn chicken. Wij kozen voor best of all worlds: de Monkey sea, monkey do borrel. Hierbij kregen we een gouden Aap gevuld met onder anderen oesters, een Hollandse garnalencocktail, ceviche van zeebaars en mosselen uit Zeeland. Deze aap wil je toch het liefst mee naar huis nemen?!

 

Prins & Aap Monkey Sea
Garnalencocktail, mosselen uit Zeeland, oesters met keuze uit sojasaus, tijgermelk en mirin sake

 

Naast deze gouden Aap genoten we ook van twee andere voorgerechten, namelijk van de paprika octopus en steak tartaar.

 

Octopus Prins & Aap
Paprika octopus met aardappel ‘schuim’, olijfolie, maldon zout en paprikapoeder
 
Steak tartaar Prins & Aap
Steak tartaar van een echte Hollandse Meuse rhine issel, geserveerd met beenmerg, kappertjes, augurken van het Amsterdamse familiebedrijf Kesbeke en brood van de gebroeders Niemeijer.  

 

Naast de sharable beginnings heb je ook keuze uit verschillende hoofdgerechten, ook wel ‘larger plates’, ook deze kun je natuurlijk delen. Wij kozen voor de ‘piri piri maïs gevoerde kip', maar je hebt ook keuze uit vlees zoals een 'Brandt & levie cheddar & jalapeño worst met een Heineken saus' of een 'black angus smashburger met echte Hollandse kaas'. Toch meer zin in vis? No worries, want dat daar heb je genoeg keuze in. Zo kies je bijvoorbeeld de 'Noordzee kreeft & krab rol met briochebrood of voor mosselen uit Zeeland'.

 

kip Prins & Aap
Piri piri maïs-gevoerde kip met Padrón pepers

 

Als je niet alleen lekker wil eten, maar ook in de watten gelegd wil worden, dan zit je bij Prins & Aap goed. Met passie en plezier wordt er verteld wat er op tafel staat en het personeel neemt alle tijd en aandacht voor je. Je proeft en ziet daarnaast hoe vers en kwalitatief de gerechten zijn. Het is een sfeervolle plek met een prachtig interieur wat onder anderen is ontworpen met behulp van AI.

Als afsluiter van dit heerlijke diner, was een dessert niet te missen. Zo kies voor een matcha tiramisu, lava cake of ijs van Miuz. Een echte aanrader is de lemon pie: fris en zoet en mét een bolletje citoen sorbetijs.

Contactgegevens:

Prins & Aap
Prinsengracht 587
Amsterdam
020-5231250
stuur een e-mail

Bezoek website