22 ergernissen die elke horecamedewerker herkent

Werk & studie door Sabine

Zoete wijn die te droog is, bediening die te traag is en bestellingen die te lang duren, als horecamedewerker krijg je een heleboel over je heen. En dat is best wel irritant. Deze ergernissen herkent elke horecamedewerker!

Het leven van horecapersoneel gaat niet altijd over rozen. Je moet werken wanneer anderen de tijd hebben om aan een wijntje te nippen en je loopt ondertussen ook nog eens de benen uit je lijf. Deze en nog 21 ergernissen herkent iedereen die in de bediening werkt.  

Mensen die naar je fluiten. Ho-ho, je bent geen hondje!

Dat ge-WHOOOOO van gasten wanneer jij een dienbladje vol glaswerk laat vallen. Opvallend: het zijn altijd mannen die het doen.

Van die behulpzame mensen die denken een handje te helpen door de glazen vast van je dienblad te halen. Vervolgens sta jij daar als een gek met je plateau te balanceren om te zorgen dat de boel niet op de grond klettert. Want anders krijg je weer dat WHOOO-gejoel.


 
Mensen die opeens hun bestelling willen wijzigen net op het moment dat jij het hebt doorgegeven. Natuurlijk meneer, geen enkel probleem.

Gasten die jou een fikse uitbrander geven wanneer de steak niet naar wens is.

Geen fooi krijgen van mensen voor wie jij je stinkende best hebt gedaan.

Op een zaterdagavond moeten werken terwijl je vrienden grootste plannen maken. Of je ze later wilt komen vergezellen? Daar ben jij veel te moe voor. 

Een nieuwsgierige man die opeens alles over jullie wijnkaart wil weten terwijl jij net een tafel hebt afgeruimd en dus met vier zware borden op je arm staat. No problemo. Train jij meteen je biceps effe.

Mensen die zonder schaamte nog een rondje drankjes bestellen terwijl er niemand meer in het restaurant zit.

Of gasten die blijven zitten terwijl jij ze er net op hebt geattendeerd dat jullie zo gaan sluiten.

Je rommelende maag die keihard protesteert wanneer jij drie heerlijk ruikende porties spareribs naar een groepje eters brengt.

Eten dat weggegooid moet worden terwijl jij het ook wel mee naar huis wilde nemen.

De hele tafel die haar drankkeuze wijzigt wanneer de laatst bestellende voor een biertje gaat.

Gasten die niet reageren wanneer jij vraagt voor wie welk drankje is. Zoete witte wijn, anyone?



Mensen die doen alsof ze een uitgebreide wijnkennis hebben en dat maar wat graag laten merken aan de rest van het gezelschap.

Bij cocktails wordt er altijd gemopperd dat er niet genoeg alcohol inzit. 

Mannen die proberen met je te flirten in de hoop op een gratis drankje. Nee makker, daar doen we niet aan.

Gasten die om een doggy bag vragen bij een all you can eat-buffet.

Mensen die je tijdens het afruimen nog meer borden aangeven terwijl jij je handen al vol hebt.

Spierpijn in je armen na een avondje van hot naar her rennen. 

Collega's die rustig aan een tafeltje gaan kletsen met bekenden terwijl het hartstikke druk is. 

Welke ergernissen heb jij nog meer?