TikTokkers zijn enthousiast over het kruid ashwaganda: wat is dit precies en waar is het goed voor?

Lifestyle door Juliët

Heb jij ooit al eens gehoord van ashwagandha? Dit kruid gaat viraal op TikTok en blijkt een van de belangrijkste kruiden uit de Ayurveda zijn. De geur kun je het beste omschrijven als van een paard. Waarom het zo populair is onder de TikTokkers hebben wij voor je uitgezocht. Het zou een langeafstands relatie redden?

Wat is het kruid ashwaganda?

Het kruidensupplement ashwagandha staat bekend om zijn verlichtende werking op angstysymptomen. Het is een bekend kruid in de Ayurvedische geneeksunde en wordt gebruikt om je lichaam te helpen en stress en angst onder controle te krijgen. Het kruid helpt je ontspannen door je cortisolniveau te verlagen. Dit is ook wel het stresshormoon dat je het gevoel geeft dat alles in brand staat. Het idee is dat je minder in een emotionele achtbaan zit. Er bestaat nu een nieuwe trend op TikTok rondom ashwagandha. Mensen in langeafstandrelaties zouden dit slikken om hun relatie te helpen ermee om te kunnen gaan. Dit alles terwijl hun partner mijlenver is. Een TikTokker beweerde zelfs dat ze niet meer zo hoefde te huilen om de lange afstand. Maar wacht even als je deze supplementen moet nemen om je relatie te redden, is het dan wel zo gezond?

 

Dit is waarom TikTokkers enthousiast zijn

Afgezien van het feit dat je ver van elkaar bent, spelen er ook andere dingen een rol. Zo vraag je je constant af of je partner echt zo moe kan zijn of dat ze gewoon met iemand anders praten. Schema's komen niet altijd overeen waardoor het voelt alsof jullie levens de andere kant opgaan. Volgens TikTok zou ashwagandha zweren om kalm te kunnen blijven. Maar wat is nou logica? Als je minder gestrest bent, dan is het een stuk makkelijker om positief te blijven. Ja door stress en angst te minderen kan ashwagandha indirect de gezondheid van je relatie verbeteren. Als je minder gestrest bent dan is het makkelijker om postief te blijven, zelf op lange afstand.

 

Heb je het kruid echt nodig? 

Natuurlijk kan ashwagandha je een beetje zen maken, maar diepere problemen op het gebied van vertrouwen of communicatie, gaat het niet oplossen. Dat het stress mindert en je stemming kan verbeteren oke, maar het is toch aan jullie zelf om wat van de relatie te maken. Er is geen handleiding hoe je dit moet aanpakken. Heb het met elkaar erover. Je kan het eigenlijk vergelijken met een shot espresso die je aan je koffie toevoegt. Het geeft een boost, maar het zal niet ineens alles beter maken. Ga bijvoorbeeld eens in meditatie. Ga goed na wat de oorzaak is van het probleem. Een gezonde relatie zou niet iedere dag stressverlichtende middelen nodig moeten hebben om het overeind te houden. Toch?