Moeder betrapt 4-jarige dochter op het piercen van haar oren

Lifestyle door Juliët

Deze moeder ging viraal nadat ze haar dochter van 4 jaar betrapte op het piercen van haar oren. Oepss! Benieuwd hoe dit heeft kunnen gebeuren? Lees gauw verder!

Moeder betrapt 4-jarige dochter op piercen

Waar de meeste jonge meisjes hun oorbellen laten schieten bij de piercingshop, besloot dit meisje van 4 haar eigen oren te piercen. Brianne Attias, een Canadese moeder van drie, kwam erachter dat haar dochter haar oorbellen had laten piercen zonder dat ze ervan af wist. De vierjarige was erg blij met de make-over en vertelde vol trots aan haar moeder dat de piercing geen pijn deed. Het enige is wel dat het niet bekend is waarmee dit kleine meisje haar oren heeft laten piercen. De moeder zat op Tik-Tok toen haar dochter dit kwam vertellen. De vader in de video is dan ook in shocktoestand en weigerde te geloven wat er gebeurd was. Brianne deelde op haar sociale media dat haar dochter bezig was geweest met piercen. Ze zette erbij onder dat papa het niet kon geloven en grinnikte.

Het kleine meisje verwisselde haar oude oorbel voor twee trendy gouden oorringen en poseerde met een big smile voor de camera. De video ging razendsnel rond op TikTok. In minder dan een week is de video meer dan 13,7 miljoen keer bekeken. What! Naast pap waren er miljoenen gebruikers verbijsterd. De ouders werden met name gewaarschuwd.

Hoe moet het dan wel? 

Piercings moeten alitjd door een professional te worden gedaan en ouders worden altijd geadviseerd om hun kinderen in de gaten te houden als ze in de buurt zijn van scherpe voorwerpen of sieraden. Het grotste probleem vaak bij piercings zijn de infecties. Als je het gebied niet goed schoonmaakt of als je een slechte kwaliteit oorbel gebruikt dan kun je een allergische reactie krijgen. Piercen wordt over het algemeen met een naald gedaan en die zet je dus met de hand. Elke naald is nieuw en gesteriliseerd. De huid waar de piericng moet komen wordt gedesinfecteerd waarna er een puntje wordt gezet om de plaats te bepalen. Hierna wordt er een tangetje opgezet en wordt de piercing met de naald gezet.

 

Genezing

Hoe snel de wond geneest hangt af van de plaats, de metaalsoort, de vakkundigheid en de kwaliteit van de nazorg. Het kan 4 tot 12 weken duren tot de wond is genezen. Was je piercing twee keer per dag met een milde ongeparfumeerde zeep. Houd de rest van de dag de piercing zo droog mogelijk. Raak hem zo min mogelijk aan en draag geen strakke of vuile kleding over de piercing.