Insta vs reality: deze fitness influencer laat zien wat er achter de schermen omgaat

Lifestyle door Anjali

Fitness influencers zouden je moeten inspireren, maar vaak geven ze onrealistische beelden. Zo gebruiken ze regelmatig fotoshop. Deze influencer laat zien dat niet alles is wat het lijkt.

Fitness influencer

Zeker op het internet en op sciale media is niet altijd alles wat het lijkt. We zien er niet altijd hetzelfde uit: soms doen we echt ons best om mooi voor de dag te komen, en soms laten we onszelf liever gaan en kiezen we voor comfort boven uiterlijk. Sociale media kan hierbij gevaarlijk zijn: we kunnen al snel denken dat we niet goed genoeg zijn als we een keer niet op ons best gekleed zijn, of als we er niet uitzien als onze favoriete voorbeelden en idolen. Deze vrouw probeert duidelijk te maken dat schijn wel eens bedriegt op sociale media, en probeert ons te overtuigen dat we af moeten van de gedachte dat we niet goed genoeg zijn.

Liv Livin Life

Olivia Nevill is fitness influencer. Samen met haar ruim 195.000 volgers op Instagram probeert ze de sociale standaarden van het perfecte plaatje de wereld uit te helpen. In haar bio staat dan ook (vertaald naar het Nederlands): 'Jouw kleine veilige ruimte, herdefiniëren van ‘fitness’'. Haar doel? Haar volgers laten inzien dat hun voorbeelden, zoals influencers, gebruik maken van fotoshop en anders precies weten hoe ze moeten poseren voor een foto. Ze deelt advies over sporten, maar werkt ook hard om body positivity te promoten. Ze plaatst dan ook niet alleen fitness content, maar ook dingen als 'edited vs reality', 'bewijs niet alles te geloven op het internet' en 'lichamen zijn bedoeld te veranderen'.

Reacties

Haar volgers zijn dankbaar voor de dingen die Olivia deelt op Instagram. Zo reageert een volger onder een filmpje over fotoshoppen en videoshoppen: 'Fijn dat je dit blootlegt, het zorgt ervoor dat veel vrouwen zich onzeker en waardeloos voelen. Je bent hoe dan ook mooi.' Onder een andere post van de fitness influencer worden onder andere dingen als dit gereageerd: 'IK HOU VAN DIT + JOU! Je bent zo prachtig, inspireert me dagelijks om gewoon TE ADEMEN en mijn lichaam te laten bestaan!' Ook gebruiken de volgers het account van Olivia en het platform Instagram om hun bevindingen met elkaar te delen: 'Gezondheid komt voort uit gewoonte. Niet uit vorm. Als je gezonde gewoontes kunt aanhouden, zal je lichaam de vorm aannemen die het beste bij je past'. Zo inspireert Olivia niet alleen haar volgers, maar creërt ze een beweging waarin we elkaar kunnen helpen.