No contact met je ex? Deze TikTok hack helpt

Liefde door Maya Luz

Als het net uit is met je ex kan het nogal moeilijk zijn om no contact vol te houden. Toch is het vaak wel beter om elkaar even de ruimte te geven om de break-up te verwerken. Heb jij moeite met het niet appen van je ex? Deze TikTok hack helpt!

Lees ook: Datingapps zat? Deze vrouw startte haar eigen app

De ex graveyard

Heb je iemand waarmee je eigenlijk niet meer zou moeten praten? Stuur ze dan naar de graveyard in je contacten. Dit houdt simpelweg in dat je hun naam in je telefoon verandert naar een grafsteen emoji. Wanneer je meerdere mensen in je contacten hebt staan die je niet meer spreekt, verzamel je een begraafplaats. En aangezien we er vanuit durven te gaan dat je hun telefoonnummers niet uit je hoofd kent, kun je de verschillende contacten niet meer uit elkaar houden. Als ze jou dan een berichtje sturen, is het lastig om te achterhalen van wie het komt. Zo krijg je ook minder snel de neiging om op het berichtje te reageren. Toch is deze techniek minder streng dan iemand blokkeren. De persoon kan je nog appen, jij kan hen nog appen en je kan met wat extra moeite achterhalen bij welke grafsteen je moet zijn. Maar doordat je het hele proces een stuk moeilijker voor jezelf maakt, zal je minder snel geneigd zijn om no contact te verbreken. No contact gaan is de beste manier om over een pijnlijke break-up heen te komen, en zeker als je het moeilijk vindt om je hieraan te houden, is dit een hele nuttige techniek. Het klinkt misschien een beetje gek, maar het werkt.

@darcyalexis

Een begraafplaats voor meer dan alleen je ex

De graveyard hoeft niet alleen te bestaan uit exen. Je kan bijvoorbeeld ook een vriendin naar de begraafplaats sturen met wie je geen contact meer hebt na een vervelende ruzie. Je kan ook een verkeerd gelopen date een grafsteen toewijzen. De regel is simpel: als je jezelf ervan wil houden om ze te appen, geef je ze een grafsteen. Jullie contact is dood en dus liggen hun contactgegevens op de begraafplaats. Deze techniek is ook fijn om te gebruiken wanneer je actief aan het daten bent en misschien met meerdere mensen tegelijk aan het praten bent. Zo kun je gemakkelijk het onderscheid maken tussen mensen die je nog wel wil spreken en mensen die jouw tijd niet waard zijn.