Wil je niet de deur uit? 5d date night ideeën om thuis te doen

Liefde door Anjali

Dates buiten de deur zijn heel leuk, maar wil je een keer samen thuis iets leuks doen? Deze suggesties kunnen je helpen.

1. Private dinner date

Samen koken is leuk, maar wil je eens écht uitpakken? Huur een privé chef in en laat je verrassen door een echt culinaire maaltijd. Google eens rond, en je zult zien dat er overal wel private dining beschikbaar is, die je gewoon thuis kunt inhuren. Kies bijvoorbeeld tussen een 3- 4- of 5 gangen menu, en als je écht indruk wilt maken kun je vaak ook kiezen voor een aanvullend wijnarrangement.

2. Home spa

Zijn jullie dol op in de watten gelegd te worden, maar is het net teveel moeite, of kost het teveel geld om steeds naar de spa te gaan? Je kunt jezelf en elkaar verwennen door een home spa te organiseren. Koop gezichtsmaskers, massageolie en bruisballen om er een onvergetelijk ervaring van te maken, zet fijne muziek op en brand wat geurkaarsen om extra te kunnen genieten. Lekker intiem én verfrissend.

3. Thuis op reis

Houden jullie allebei van cultuur, maar is een weekendje weg of een reisje toch net iets teveel gevraagd? Organiseer een thema avond als date! Kies een land uit en zoek de kenmerkende recepten uit dit land, drink de drankjes van deze regio, luister naar muziek in dezelfde taal en kijk een film uit dit gebied. Je kan het zo gek maken als je zelf wilt: het zal hoe dan ook een memorabele date worden.

4. Trip down memory lane

Toch liever iets minder actiefs, maar vind je het standaard filmavondje net te saai worden? Bekijk oude videoclips terug, net als dat je vroeger ook al deed. Weet je nog: we konden urenlang naar de bekendste videoclips kijken zonder verveeld te raken. Schaam je ook vooral niet om lekker mee te zingen en doe de dansjes na die je vroeger hebt geleerd door naar MTV te kijken. Denk samen terug aan de goeie oude tijden en deel je favoriete liedjes.

5. Geen kroegentocht, maar een thuistocht

In plaats van de standaard kroegentocht buitenshuis waar je zoveel mogelijk verschillende cafés en kroegen in één avond bezoekt, kun je ook thuis een borreltje drinken. Kies verschillende drankjes uit die jullie beiden lekker vinden, en verstop dze door het huis heen. Zorg ervoor dat je in elke kamer een drankje hebt staan, en vertrek pas uit die kamer wanneer het drankje op is. Zo kom je elke keer in een andere omgeving, met een ander drankje en andere gesprekken. Een toffe date voor iedereen die graag niet afgeleid wilt worden door anderen.