Datingapps zat? Deze vrouw startte haar eigen app

Single & daten door Maya Luz

Datingapps hebben een dieptepunt bereikt. Steeds minder mensen gebruiken ze en het gebruik ervan leidt steeds minder vaak tot serieuze relaties. Veel vrouwen zijn het online daten beu, maar daten in het echte leven is ook niet ideaal. Deze vrouw startte daarom haar eigen app.

Lees ook: In je auto zitten is self care volgens TikTok

Flirt with...

Je kent het wel: je downloadt een datingapp zoals Tinder of Bumble en je komt terecht in een routine van eindeloos swipen en gesprekken die nergens toe leiden. Een vrouw uit het Canadese Vancouver was maar al te bekend met dit probleem en besloot hier iets aan te doen. Op TikTok ging de Canadese Emma Joelle Johnson viral met haar eigen datingapp genaamd Flirt With Emma. De enige persoon waarmee je kan daten op die app is Emma zelf. Ze nam de app over van een software engineer uit New York die vorig jaar de app voor zichzelf had ontwikkeld. Hij had weinig succes met zijn app en gaf het stokje een week later over aan Emma.

@emmajoellejohnson

Op Flirt With Emma is Emma zelf dus de enige persoon waarmee je kunt flirten. Je profiel komt niet terecht in een algoritme met duizenden andere profielen. Als je een berichtje stuurt naar Emma kan iedereen dit zien. Berichtjes die je goed vindt kun je vervolgens liken zodat ze hoger komen te staan. Hierdoor is de kans groter dat Emma ze te zien krijgt. Voor ons is deze app dus misschien niet heel nuttig, maar voor Emma zelf wel!

DIY datingapps

Emma heeft dus een slimme manier gevonden om mensen te ontmoeten op het internet zonder gebruik te hoeven maken van een standaard datingapp. En zij is niet de enige. Steeds meer mensen doen aan DIY online daten. Zo zijn er mensen die Google Forms maken die mensen vervolgens kunnen invullen. Hier ging de Amerikaanse Anna Koenig viral mee op X. Hiermee ontving ze tientallen antwoorden van mensen over de hele wereld. Anna gebruikt haar document nog steeds wanneer ze met mensen praat op datingapps om meer over ze te weten te komen. Zo kunnen de DIY datingtechnieken en de apps hand in hand gaan! Wie weet komen we met dit soort slimme technieken binnenkort wel terecht in een tijdperk waarin datingapps overbodig zijn en het hele internet gebruikt kan worden als datingpoel. Je weet nooit op welk platform jouw perfecte match uithangt!

">Twitterbericht