In je auto zitten is self care volgens TikTok

Vrije tijd door Maya Luz

Als je aan self care denkt, denk je waarschijnlijk aan skincare, yoga of mediteren. Maar wat TikTok betreft is in je auto zitten ook een hele fijne vorm van self care. Dit is hoe dat zit en hoe jij jouw auto kunt gebruiken voor jouw self care.

Lees ook: Noorse Olympiër gaat viral vanwege deze muffins

Hoe is in je auto zitten een vorm van self care?

Uhm, willekeurig in je auto zitten klinkt niet per se als een goede manier om te ontspannen, toch? Toch is het een veelvoorkomende manier om met stress om te gaan. Wanneer je je overweldigd voelt, kan even in je auto stappen enorm helpen, en je hoeft er niet eens voor te rijden. Op TikTok wordt deze techniek ook wel 'car time' genoemd. Creators omschrijven het als een manier om wat vrede en rust te vinden in hun drukke leven. Dit heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat je auto dient als een soort barrière tussen jou en de buitenwereld. Je bent buiten, maar niet helemaal. Een auto is veilig, stil en vaak ook lekker warm. Dit maakt het een hele fijne plek om even in tot rust te komen. Je kan hier echt even volledig ontspannen, want je hoeft niet echt rekening te houden met andere mensen. Dit is bijvoorbeeld niet zo wanneer je op een bankje gaat zitten in een park. Daarnaast kan je ook op ieder moment besluiten om weg te rijden. Het geeft je dus echt een gevoel van vrijheid.

@saltnthesea

Zo haal je het meeste uit jouw 'car time'

Wil jij deze nieuwe trend een keer uitproberen? Dan raden we je aan om gewoon te doen waar jij zin in hebt. De techniek is het meest effectief als je gewoon doet waar je naar verlangt op dat moment, maar dan in je auto. Denk aan naar een podcast luisteren, een snack eten, naar muziek luisteren of gewoon in stilte zitten en mensen kijken. Maar als je car time gebruikt om om te gaan met stress, is het ook goed om even een momentje te nemen om tot jezelf te komen en even stil te staan bij hoe je je voelt. Sta even stil bij hoe je je voelt aan het begin, tijdens en aan het einde van je car time. Je kunt ook ademhalingsoefeningen doen of even de natuur inrijden waar dit kan om echt even tot rust te komen.