Dit doe je allemaal in Amsterdam in de maand augustus

Vrije tijd door Juliët

Augustus, de maand van de warme temperaturen. De beste tijd om lekker te genieten, vooral buiten. In Amsterdam is er volop leven aan de grachten en in de parken. Maar wat is er nog meer te doen in de stad? Dit gaan wij jullie vertellen. Lees gauw verder.

Dit doe je allemaal in Amsterdam in de maand augustus

Augustus is de maand vol festivals en buitenactiviteiten. Feest met veel kleur en sfeer in Amsterdam. De volgende activiteiten moet je een keer in de Nederlandse stad doen:

 

1. Fietstocht

Een ding wat je een keer gedaan moet hebben in Amsterdam is een fietstocht. Toeristen zijn hier vaak het meest onder de indruk van. Als je een beetje een inwoner wilt voelen van Amsterdam, dan moet je gaan fietsen. Je zult zeker geen gebrek hebben aan opties om een fiets te huren. Augustus is een geweldige maand om deze activiteit te doen.

 

2. Rondvaart

Door de Amsterdamse grachten. Heerlijk! Vooral de nachtelijke rondvaarten. De koude temperaturen tijdens de rest van het jaar maken het bijna onmogelijk, dus is augustus perfect. Je kan zelfs genieten van een diner aan boord. De grachten zijn volop gevuld met licht en kleur, wat wil je nog meer?

 

3. Biertje?

Een van de bierhoofdsteden van de wereld is Amsterdam. Heineken zit gevestigd in de stad en tijdens een interactieve tentoonstelling kun je zien hoe bier gemaakt wordt. Er hoort natuurlijk ook een bierproeverij bij. Vooral als bierliefhebber moet jij hierbij zijn.

 

4. Ijsbar

Op een warme dag moet je deze plek echt bezoeken, namelijk de Xtracold. Deze bar is gemaakt van.. ijs! Heerlijk ontsnappen aan de hitte. Maak je vooral geen zorgen als je kort spul draagt, want bij de ingang krijg je gewoon thermokleding mee. Jij kan de kou trotseren. Deze toeristische attractie moet je gewoon een keer bezocht hebben. Koop gauw een kaartje!

 

5. Festivals

Ben jij dol op festivals? Bezoek dan het grachtenfestival. Tien dagen lang, in het tweede weekend van augustus, dan vindt dit feest plaats. De grachten liggen dan vol boten met muzikanten en er worden allerlei concerten gegeven. Van klassieke muziek tot jazz. Speciaal voor de kids is er ook nog het Junior Grachtenfestival. Sowieso is augustus de maand van de festivals. Zo heb je ook nog Summer Dance Forever of Uitmarkt. Zet deze festivals maar in je agenda!

 

6. Bezoek het Vondelpark

Het belangrijkste stadsapark van Amsterdam is het Vondelpark. In de zomermaanden kun je er heerlijk picknicken of worden er gratis concerten gegeven. Daarnaast kun je er ook terecht voor openluchtbioscoopvoorstellingen of kunnen de kids heerlijk spelen in een van de speelplaatsen.

 

7. Zwemmen

Ja zwemmen kan natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Amsterdam heeft een groot aantal stadsstranden en die zijn perfect om te bezoeken in de zomer. Denkn aan Blijburg aan Zee, Dok en Bloemendaal aan Zee. Perfect voor familieplezier of livemuziek. Neem je zwemkleding mee en gaan met die banaan.

 

8. Terrasjes

Wie houdt er nou niet van een terrasje? Wij zijn in ieder geval fan! Ontdek de meest bijzondere terrassen in de stad. Wat dacht je van Floor 17 op de 17e verdieping van het Ramada Apollo hotel of de Skylounge op het terras van het Hilton Doubletree. Drink een drankje op een van deze spectaculaire terrassen.

 

9. Pride

Een van de meest tolerante en vrije steden ter wereld is Amsterdam. Er komen duizenden mensen af op de Gay Pride. In het eerste weekend van augustus wordt deze kleurrijke parrade langs de grachten gehouden. Een grote viering van de vrijheid van Amsterdam.

 

Voor welke activiteit ga jij deze zomer?