Dit moet je weten over de nieuwe IPhone update

Vrije tijd door Maya Luz

Hoe je je beginscherm van je telefoon indeelt klinkt misschien niet als iets heel belangrijks, maar het is toch best persoonlijk. Er komt een nieuwe IPhone update aan waarmee je je beginscherm nog meer eigen kunt maken. Dit is wat je erover moet weten.

Lees ook: Zo kijk je anoniem iemands Instagram Story

De nieuwste IPhone update

Vanaf september zal de nieuwste IPhone update, IOS 18 voor ons klaarstaan. Deze update zal veel nieuwe dingen met zich meebrengen. Maar de nieuwe functie waar wij het meest naar uitkijken is de uitgebreide beginscherm functie. Voorheen kon je je apps maar op één manier indelen. De apps begonnen linksboven in je scherm en vormde altijd rijtjes van vier apps naast elkaar. Met de nieuwste update kun je zelf bepalen waar je apps komen te staan in het scherm. Zo kun je een compleet eigen lay-out maken die jouw prachtige achtergrond complimenteert. Heb je bijvoorbeeld een foto van iets of iemand op je achtergrond, dan kan je je apps hier mooi omheen plaatsen. Ditzelfde geldt natuurlijk voor widgets.

Custom app icoontjes

Misschien wel het allerleukste aan deze nieuwe update is dat je straks je app icoontjes een eigen look kunt geven. Alle apps hebben een eigen icoontje dat is bepaald door de ontwerpers van de app, maar straks kun je hier verandering in brengen. Als je je telefoon bijvoorbeeld in donkere modus gebruikt kan je de apps ook donker maken zodat ze mooi samensmelten met je achtergrond. Heb je een achtergrond met een specifieke kleur? Dan kan je de icoontjes ook die kleur maken zodat alles een mooi geheel wordt. Deze nieuwe update geeft ons dus de mogelijkheid om onze telefoon helemaal eigen te maken. Zo past je telefoon volledig binnen jouw aesthetic.

Meer AI

Naast deze toffe nieuwe functies krijgt je IPhone straks ook meer functies die worden aangestuurd door AI ofwel artificial intelligence. AI is groot in de techwereld momenteel, dus deze technologie gaan we in de toekomst steeds vaker zien. Met de nieuwe update kunnen we straks bijvoorbeeld door middel van AI onze eigen emojis maken. Is er dus een emoji die nog niet bestaat maar die je wel heel graag wil gebruiken, dankzij de nieuwe update kan dat straks! Siri heeft ook een update gekregen. Wanneer je Siri activeert komt er een glimmende rand rondom je scherm te staan die aantoont dat Siri naar je luistert. Hierdoor neemt het minder ruimte in beslag, wat erg handig kan zijn in specifieke situaties.