Zo kijk je anoniem iemands Instagram Story

Vrije tijd door Maya Luz

Iemand stalken op Instagram, we doen het allemaal weleens. Maar wanneer we dit doen, doen we dit natuurlijk wel onopgemerkt. En aangezien iemand het kan zien wanneer je hun Story bekijkt, blijft deze vaak ongezien. Tot nu! Dit is hoe je iemands Story kunt bekijken zonder dat dit gezien wordt.

Lees ook: Wat is beter: een koptelefoon of oortjes?

Instagram Story kijkers

Iedereen kan zien wie hun Story heeft bekeken. Sommige mensen besteden hier meer aandacht aan dan anderen. We hebben allemaal weleens een Story geplaatst met een specifieke persoon in gedachte, toch? Wanneer je op je eigen Story tikt en vervolgens omhoog swipete, kun je zien wie je verhaal allemaal hebben bekeken. Je ziet iedereen, mensen die je volgen maar ook mensen die je niet volgen. Wanneer iemand je Story kijkt die dit normaal gesproken niet doet, valt dit dus best wel op. Nou ja, als je iemand bent die hierop let tenminste. Maar ja, als je iemand aan het stalken bent kun je er maar beter vanuit gaan dat die persoon wel hun kijkers checkt.

Anoniem verhalen kijken

Oké, stel, je bent je crush of je ex of de vriend van je bestie aan het stalken op Instagram. Je ziet dat ze een Story hebben geplaatst. Dan is het best verleidelijk om hierop te klikken. Maar ja, je wil jezelf natuurlijk niet openbaren als een Instagram stalker. Wij hebben de oplossing. Wanneer je ziet dat die persoon een Story heeft geplaatst, kun je deze bekijken in vliegtuigstand. Hierdoor registreert Instagram niet dat je de Story hebt bekeken en dus zal het feit dat je dit hebt gedaan ook niet te zien zijn voor de plaatser van het verhaal. Ga om dit te doen naar hun profiel en refresh deze. Nu weet je zeker dat het verhaal geladen is en klaar staat om bekeken te worden. Plaats je telefoon nu in vliegtuigstand. Bekijk nu het verhaal van die persoon zoals je normaal gesproken ook zal doen. Als deze persoon meerdere slides in hun verhaal heeft staan, zal je misschien opnieuw de Story moeten laden voordat je alles kunt zien. Je moet het dan in etappes kijken. Maar zolang je het verhaal in vliegtuigmodus bekijkt, zal de plaatser er nooit achter komen dat je het hebt bekeken. Dit is niet alleen handig voor tijdens het Instagram stalken, maar ook voor wanneer je niet wil dat iemand weet dat je hun verhaal regelmatig bekijkt. Denk aan wanneer je hard to get speelt met iemand bijvoorbeeld...