Lisa Kudrow dacht dat dit Friends personage gay is

Celebs door Maya Luz

Alle zes de hoofdpersonages uit de hitserie Friends zijn iconisch en household names. We kennen ze als trouwe kijkers door en door, net als de acteurs die ze speelden. Toch bleek dat een van de acteurs dacht dat een van de personages gay was! Dit is hoe dat zit.

Lees ook: Dit advies gaf Matt Le Blanc aan Lisa Kudrow

Huh, was een Friends personage gay?

In de serie Friends worden er veel grappen gemaakt over het idee dat Chandler Bing, gespeeld door Matthew Perry, gay zou zijn. Dit was natuurlijk maar een grap, maar blijkbaar dacht een van de acteurs dat het personage echt op mannen viel. Lisa Kudrow, die Phoebe speelde in de serie, keek recent terug op haar tijd bij Friends en onthulde dat ze de misvatting had. Ze was te gast bij de Connan O'Brien Needs A Friend podcast. Hier vertelde ze dat ze Chandler aan het begin van de serie aanzag voor een homoseksueel personage. “I thought that Chandler character, when I read it, I thought, ‘Oh, they have a gay character, that’s good,’” legde ze uit. “That’s all I heard, you know.” Hierna legde ze uit dat ze erg verrast werd door hoe Matthew Perry het personage vertolkte tijdens een van de eerste table reads voor de serie. Ze legde uit hoe hij het personage echt eigen wist te maken. “With his own rhythm and everything. It’s his own. Impeccable timing, but also just hilarious.”

Het had gekund!

Chandler bleek uiteindelijk dus niet gay te zijn. In de serie kreeg hij een relatie met Monica Geller, die werd gespeeld door Courtney Cox. In het zevende seizoen van de serie trouwden de twee personages met elkaar. De scène met hun verloving is misschien wel een van de meest romantische scènes ooit! Toch bleek dat het helemaal geen gek idee was voor Chandler om niet hetero te zijn. David Crane, co-creator van Friends, legde uit dat de schrijvers best een andere richting hadden kiezen voor Chandler's geaardheid. “We didn’t go into this determined that Chandler would be straight.” If we had cast a different actor — who was gay — there was the option that we would have taken the character in that direction.” Dit vertelde Crane aan The Advocate in 1996. Gelukkig beschikte de sitcom wel over LHBTQI+ representatie, wat voor de tijd waarin de serie op tv was, best uniek was. Zo vond er in seizoen twee een bruiloft plaats waarin de ex-vrouw van Ross trouwde met haar vriendin Susan. Daarnaast was er in seizoen zeven een transgender personage, namelijk de vader van Chandler.