Dit advies gaf Matt Le Blanc aan Lisa Kudrow

Celebs door Maya Luz

Friends is een iconische sitcom. We kennen alle hoofdpersonages maar al te goed, toch was er ooit een tijd dat de acteurs niet zo zeker waren over hoe ze hun personage moesten spelen. Lisa Kudrow, die Phoebe speelde, had zo haar twijfels. Dit is het lieve advies dat ze kreeg van medespeler Matt Le Blanc.

Lees ook: Slecht nieuws voor fans: seizoen 5 van You is de allerlaatste

De vriendschap tussen Lisa Kudrow en Matt Le Blanc

Lisa Kudrow, de actrice die de rol van Phoebe vertolkte in Friends was recent te gast bij de podcast Where Everybody Knows Your Name. Hier vertelde ze openhartig over hoe ze twijfelde over hoe ze de rol van Phoebe speelde in de vroegere seizoenen van Friends. Ze legde uit dat ze het gevoel had dat ze iets verkeerd deed terwijl ze acteerde in de serie. Ze vond haarzelf lui en werd boos op haarzelf. Haar medespeler Matt Le Blanc, die de rol van Joey speelde, merkte dit op. Kudrow legde aan hem uit hoe ze zich voelde nadat hij aan haar vroeg wat er aan de hand was. “He said, ‘What’s going on with you?’ I said, ‘I’m being lazy. I’m not doing the work that I did first season, second season. I’m not doing the work I did for Phoebe, so it can’t be good,’” Le Blanc gaf haar het advies dat ze nodig had op dat moment. "He went, ‘No, you know who the character is now. You don’t need to do the work you did. You got it,’ and I went, ‘What? Oh.’"

Wat Lisa betreft had Matt gelijk. Ze werd de eerste acteur die een Emmy award won voor Friends. Ze won de award voor 'outstanding supporting actress in a comedy series' in 1998. Kudrow en Le Blanc speelde tien seizoenen lang samen in de serie met mede-acteurs Jennifer Aniston, David Schwimmer, Courtney Cox en Matthew Perry die in oktober van vorig jaar overleed.

Hoe Lisa Kudrow omging met beroemd zijn

Tijdens het interview vertelde Kudrow ook over hoe het voelde om opeens beroemd te zijn na het succes van Friends. Kudrow omringde haarzelf voornamelijk met familie en was erg bescheiden als het over haar succes ging. Toch gaf ze toe dat ze af en toe ook iets te bescheiden was en haar werk minder belangrijk maakte in haar hoofd dan het was. “After 9/11 happened, I was driving home from work ... someone in the car next to me might look over and go, ‘Ah,’ and wave or something,” vertelde Kudrow. “They just looked exhausted and tired and just went, ‘Thank you,’ and it almost made me cry and that’s where it hit me. ‘Oh no. We are actually providing a service, like a mental health service.’”