Waarom zijn er eigenlijk geen vrouwelijke minions?

Vrije tijd door Juliët

Minion time! Inmiddels draait Despicable Me 4 volop in de bioscoopzalen. We zijn dol op de Minions en dat is niet zomaar. Ze zijn hondstrouw, lief en lekker ondeugend. Lol heb je gegarandeerd tijdens de film. Maar waarom zijn ze eigenlijk allemaal mannelijk? Wij hebben dit voor je uitgezocht.

De Minions

Als we het hebben over de knalgele hulpjes van Gru dan hebben we het natuurlijk over de Minions. Je weet wel die gele figuurtjes die geluiden maken die niet alleen hilarisch zijn, maar de woorden die ze produceren ook. Ze hebben namelijk een brabbeltaaltje. De gele hulpjes zijn overal en nergens. Hun humor is universeel en tijdloos. Ondanks dat ze op elkaar lijken, hebben ze toch allemaal verschillen in uiterlijk, gedrag en voorkeur. Allemaal hebben ze een eigen naam. Een groep die samenwerkt, maar toch uit individuen bestaat. De Minions zijn te herkennen aan hun lengte, vrolijkheid en gladde huid. Ze zijn onweerstaanbaar. Ze zijn zo lief en ondeugend dat je ze het liefst zou willen vastpakken. Toch?

Minions lijken net kinderen, maar tegelijkertijd ook volwassen. Ze hebben een baan en ze worden chagerijnig als ze honger hebben. Jong en oud door elkaar. Wist je dat ze eigenlijk niet uit Hollywood komen, maar uit Frankrijk?

Despicable 4

In Despicable 4 gebeurt een hele boel. Gru's gezin is namelijk uitgebreid met een baby en daar kunnen ze niet rustig van genieten. Gru heeft namelijk de superschurk Maxime Le Mall achter de tralies gezet en die is ontsnapt. Deze man wil wraak. Gru en zijn familie moeten tijdelijk met een nieuwe identiteit schuilen in een deftig stadje Mayflower. Dit gaat maar voor even goed, want daar schuilt het gevaar ook. Buurmeisje Poppy dreigt Gru te ontmaskeren tenzij hij haar helpt bij een inbraak. Ondertussen doen de Minions allerlei experimenten om superhelden te worden. Dit met wisselend succes. Ben jij ook zo benieuwd naar deze film? Wij raden je hem echt aan. Als je een avondje wil lachen, ga hier dan vooral heen.

Dit is waarom er geen vrouwelijke varianten zijn

Dat er geen vrouwelijke varianten van Kevin, Bob en Stuart zijn, heeft een reden. Deze is eigenlijk heel simpel. Pierre coffin, de geestelijke vader van de Minions, kon zich niet voorstellen dat er vrouwen tussen moesten zitten. Dit omdat de gele hulpjes vaak dom en idioot doen. Pierre koos er daarom voor om mannelijke varianten te ontwikelen. Waar de Minions vandaan komen blijft nog steeds een raadsel.