Julia Roberts verafschuwde een specifiek deel in de film Notting Hill

Celebs door Juliët

Notting Hill, je weet wel die wereldbekende romantische komedie met Julia Roberts en Hugh Grant. In een interview sprak de actrice openhartig over een specifiek onderdeel van een van haar beroemdste rollen. De opnames verafschuwde ze. Waarom dit was vertellen we je in dit artikel.

Dit is waarom Julia Roberts een specifiek deel in de film Notting Hill verafschuwde

Notting Hill is een van de meest populaire romantische komedies die ooit is gemaakt. De film werd in 1999 uitgebracht. Hugh Grant speelt de hoofdrol van een vriendelijke, maar stuntelende Britse boekverkoper William Thacker. Julia Roberts speelde de hoofdrol van een glamoureuze Hollywoodactrice Anna Scott. In de film wordt de Amerikaanse actrice verliefd op de boekverkoper. De film was een modern sprookje, maar toch was het opnemen ervan geen fluitje van een cent. In interview met de Britse Vogue bleek dat Julia een afkeer had van het kleden als een filmster in Notting Hill. In eigen woorden verafschuwde ze het. Volgens de ster waren er overeenkomsten tussen haar en het personage, maar toch voelde het nooit alsof ze 'zichzelf speelde'. Zo zei ze tegen de regisseur van de film, Robert Curtis, dat ze het moeilijk vond om in deze film te spelen. Ze voelde zich ongemakkelijk. Julia wist niet hoe ze deze persoon moest gaan spelen.

 

De meest iconische scène is wanneer Julia als Scott de uitdagingen en onzekerheden die gepaard gaan met roem opbiecht in Thanckers boekwinkel. De volgende uitspraak vermenselijkt haar personage: "I'm just a girl, standing in front of a boy, asking him to lover her". Achter deze beroemde actrice zit een persoon die net als iedereen op zoek is naar liefde en acceptatie. De actrice kwam naar de filmset in haar eigen kleren: een babyblauw T-shirt met een bijpasend vest, een blauwe minirok en teenslippers. Ze stuurde haar chauffeur Tommy die octend terug naar haar flat om het een en ander uit de kast te halen.

 

De actrice gaf tijdens het interview aan dat ze altijd duidelijk spreekt. Ze direct en er zijn veel persoonlijkheden die dat niet zo snel accepteren. Toch heeft zij zelf het gevoel dat ze gewoon eerlijk is over iets en zegt hoe het zit. Onaardig zijn wil ze helemaal niet.

 

Niet de eerste keer

Toch blijkt het niet de eerste keer te zijn dat Roberts haar eigen weg gaat als het op mode aankomt. In 1990 bij de Golden Globes, maakte ze een blijvende indruk door te kiezen voor een gedrufd grijs pak. Deze kwam namelijk van de mannencollectie en ze combineerde het pak met een stropdas met printje. Ook tijdens de première van Notting Hill zelf in Londen, stond ze te zwaaien in een rode paillettenjurk. Ondertussen werden er twee kleine bosjes okselhaar onthult.