Je bent officieel oud als je deze schoenen draagt tijdens het uitgaan, volgens Gen Z

Vrije tijd door Anne-Fleur

De eeuwige verschillen tussen millennials en Gen Z blijven hilarisch om te zien. Volgens Gen Z zijn millennials heuse fossielen en volgens millennials weten Gen Z mensen van niks in het leven. De verschillen tussen de twee eras zien we terug in allerlei vlakken. Levensstijl, taalgebruik en vooral ook fashion. De jongere generatie noemt je dan ook officieel oud als je déze schoenen draagt tijdens het uitgaan.

Lees ook: 4X redenen waarom je uitgaan niet leuk hoeft te vinden

Schoenen tijdens het uitgaan

Op TikTok zien we vaker videos voorbijkomen over de fashion verschillen tussen millennials en Gen Z. Zo draagt de oudere generatie vaak enkelsokken, terwijl de jongere generatie liever lange en hoge sokken draagt. Ook bepaalde sneakers horen bij een bepaalde generatie. En het grappige is, vaak kun je dus al aan het schoeisel zien of iemand een millennial of Gen Z'er is.

Er is een video viral gegaan waarin eigenlijk millennials de nieuwe generatie een beetje belachelijk maken. Het gaat om going out outfits en vooral om de schoenen die Gen Z vooral lijkt te dragen tijdens een avondje uit. Andersom maken de schoenen die millennials vroeger aandeden bij het stappen je direct en officieel oud!

Hakken versus sneakers

In de video zijn een paar jonge meiden in een club te zien met - voor 90's babies - opvallende kledingkeuzes. Wat voor Gen Z 'normaal' is (jeans, top en sneakers), is voor millennials bijna te gek voor woorden. In de comments lezen we dan ook veel reacties als: "Het leukste aan uitgaan was getting dolled up". En het was vroeger dan ook echt een ding om strompelend met je hakken onder je arm naar huis te gaan. "Fashion has definitely changed, I’m 35 and when we used to go out clubbing it was mini dresses and the tallest heels going even when it was snowing outside", schrijft nog een millennial.

@amandaleefarinaa

Comfortabel

Gelukkig zijn er ook een heel aantal millennials die zich niet beledigd voelen. Zij begrijpen namelijk heel goed dat uitgaan tegenwoordig veel minder draait om de kortste rokjes en de hoogste hakken. "They look so comfy and still cute. I don’t miss my feet aching after the club." Ja, we moeten eerlijk zeggen; de hele avond dansen op sneakers is dan ook een stuk comfortabeler. Alhoewel het natuurlijk ook leuk is om je lekker klaar te maken voor een avond uit. Ben je een millennial in denial? Draag dan in ieder geval geen hakken naar de club. Gen Z'ers hebben je zo door!