4X redenen waarom je uitgaan niet leuk hoeft te vinden

Vrije tijd door Anjali

Nu het zomer is, is er elk weekend wel een feestje. Maar wat nou als je liever gaat bankhangen? Dit is waarom je uitgaan niet leuk hoeft te vinden.

1. Veel geld kwijt tijdens het uitgaan

Je bent heel erg veel geld kwijt wanneer je een avondje de deur uitgaat: je betaalt ten eerste voor het openbaar vervoer of een taxi, je moet entree betalen voor de club od een kaartje voor het festival, moet betalen wanneer je je jas kwijt wilt bij de garderobe of moet een kluisje huren en betaalt ook nog eens vaak voor het toilet. Om nog maar niet te beginnen aan de belachelijk dure drankjes. Je ebnt al snel vier eruo kwijt aan een biertje en meer dan vijf euro aan een glas wijn. En cocktails zijn al snel tien euro of meer. Natuurlijk heb je na al dat drinken ook zin in in een lekkere vette hap: en dat mag 's nachts ook wel wat kosten.

2. Zweet en bier

Het zal waarschijnlijk erg druk zijn in de club of op het festival, en er wordt dan ook wild gedanst. Dan letten mensen niet meer op waar hun drankje naartoe gaat, en vaak belandt die dan ook in je haren of op je nieuwe outfit. Het gevolg? Dat jij vervolgens de hele dag mag lopen met vieze vlekken. En waar het druk is en gedanst wordt, wordt ook veel gezweet. Hoe naar is het om een bezweet iemand langs te laten lopen als het zo druk is? Heel naar, want dat natte lichaam schuurt eventjes langs je, om nog maar niet te beginnen over de vieze geur.

3. Stomme muziek

Als je thuis bent, kun je lekker zelf de muziek bepalen en je favoriete liedjes uitkiezen. Maar tijdens het uitgaan bepaalt de dj welke nummers er opkomen. En dan zie je weer net dat je helemaal losgaat op een nummer, om vervolgens na dertig seconden het liedje dat je verschrikkelijk vindt te horen. Dat verpest gelijk de hele sfeer voor je, en je hebt dan meer tijd nodig om je te kunnen herpakken en weer te genieten van het feest.

4. Ongewenst gedrag

Stel je voor: je vriendinnen hebben je eindelijk zover gekregen om te dansen, en dan voel je elke keer een elleboog in je zij of rug prikken. Of iemand moet er langs, en geeft je een harde duw tijdens het uitgaan. En nóg erger: iemand gaat nét te dichtbij je staan om je te versieren. Dat ongewenste contact willen we allemaal niet, want we willen het onbezorgd leuk hebben tijdens het uitgaan. Ken je plek.