Oei: Bridgerton actrice uit haar kritiek op productie

Celebs door Maya Luz

Iedereen is helemaal verzot op Bridgerton, en met een goede reden. Het derde seizoen liet ons allemaal zwijmelen over de romantiek tussen Penelope en Collin. Toch heeft de serie hier en daar wat probleempjes, zo vindt een van de actrices.

Lees ook: Bingen: Er komen nog twee seizoen van Squid Game

Lady Danbury is het zat

Lady Danbury is een van de meest iconische personages uit de Bridgerton serie. Haar personage is al op ons scherm te zien sinds het eerste seizoen van de serie. Ze is een vertrouweling van de koningin en een goede vriendin van Lady Violet Bridgerton. De rol van Lady Danbury wordt gespeeld door de 61-jarige actrice Adjoa Andoh. En zij heeft wat kritiekpuntjes voor het productieteam van de show. In een interview zei ze dat ze problemen ervaarde op de set met de belichting. Volgens haar faalt het productieteam erin om zwarte acteurs op de juiste manier te belichten. Andoh legde uit dat ze het vermoeiend vindt om de constante druk te voelen om dit soort problemen op de set te bespreken.

“I hate doing it because a bit of me is like, ‘Oh, I don’t want to do it, I don’t want to make a fuss’. I don’t want to because I want to come and do my work.

“I don’t want to have to walk onto set [and raise an issue]. I want to be Lady Danbury and be totally engaged in that."

Andoh omschreef haar constante gevecht met de productiecrew als erg vermoeiend en afleidend. De actrice werkt samen met de maker van de show, Shonda Rimes, om ervoor te zorgen dat haar personage meer van haar Afrikaanse roots kan laten zien. Ook werkt ze samen met de kostuumontwerper van de show om meer Afrikaanse cultuurelementen te verwerken in de kostuums en sieraden van Lady Danbury.

Diversiteit in Bridgerton

Bridgerton is een van de eerste period drama's die een meer diverse route neemt als het op casting aankomt. De serie heeft veel verschillende personages van kleur, waaronder Lady Danbury, Simon Hastings, Kate Sharma en nog veel meer. Hierdoor ontvangt de show veel lof, maar ook veel kritiek. De lead-actrice van seizoen drie, Nicola Coughlan, haalde in een recente post op X uit naar de haters. “Remember people were trying to downvote the show on IMDb cos it was so diverse? You can’t downvote us being Netflix fifth biggest original release ever.”

Het vierde seizoen van Bridgerton laat nog even op zich wachten. Wel weten we dat Benedict de hoofdpersoon zal zijn van het volgende seizoen. Spannend!