⁠⁠Hoe is het nu met Janet Jackson? 15 jaar na de dood van broer Michael

Celebs door Juliët

Kennen jullie Janet Jackson nog? Je weet wel de zus van Michael Jackson. Het is in middels 15 jaar geleden dat hij overleed, maar Michael staat nog steeds elke avond met haar op het podium tijdens haar tournee. Janet vertelt openhartig over de vele emoties die ze ervaart.

Hoe is het nu met Janet Jackson? 

Tijdens haar tournee staat Janet Jackson (58) nog steeds iedere avond met haar overleden broer op het podium. In een aangrijpend moment zingt ze Scream, dit is een duet met videobeelden met Michael. Voor Janet is het nog steeds emotioneel om hem elke avond te horen, te zien en ons te herinneren. Samen met Michael schreef ze dit nummer in New York, in zijn appartement. Telkens tijdens haar reis herbeleeft ze deze tijd en luistert ze naar hem die het zingt. Ze denkt dan aan de momenten dat ze aan het nummer werkten en de emotie die ze op dat moment doormaakte. Janaet was zijn kleine zusje en stond aan zijn zijde. Dat is altijd haar rol geweest.

Janet gaat in september weer op tournee naar het Verenigd Koninkrijk voor optredens. Ze staat al vijf decennia in de schijnwerpers en ze een van de succesvolste artiesten taller tijden. Ze heeft met haar albums Control en Janet, meer dan 100 miljoen platen verkocht. Daarnaast is ze uitgeroepen tot MTV icon en doorbrak ze in 1990 het blazen plafond door de eerste vrouw te worden die genomineerd werd voor beste producer bij de Grammy's.

 

Niet altijd zangeres willen worden

Wist je dat Janet Jackson vroeger helemaal geen zangeres wilde worden? Als kind was ze erg verlegen. Maar op het moment dat ze als zevenjarige met haar broer Randy verscheen in een comedy sketch in de Carol Burnett Show, schreef ze liedjes en stond ze op het podium. Vanaf dat moment bloeide ze open. Thuis hadden ze een studio waar muziek gemaakt kon worden. Als er 's nachts niet geslapen kon worden dan ging je naar de studio. Janet schreef op haar negende haar eerste liedje. Ze had hiervoor de drumtrack opgenomen, de achtergrondvocalen gedaan en gezongen. Op het moment dat ze thuiskwam en hoorde dat haar nummer werd afgespeeld, schaamde ze zich. Haar vader wilde dat ze ging zingen, maar Janet dacht hier anders over. Zij wilde op de universiteit bedrijfsrecht studeren. Uiteindelijk heeft ze er toch voor gekozen om het zingen te gaan proberen.

 

Doorbraak

In haar tienerjaren bracht Janet haar eerste twee albums uit, Janet Jackson en Dream Street. Deze verkochten helaas niet, dus ging ze door met nieuwe producers. Op haar 20-jarige leeftijd kwam haar commerciële doorbraak met de release van haar album Control in 1986. In 1989 was ze genomineerd voor de GRAMMY Awards. In 1990 was ze de eerste vrouw die genomiineerd werd voor Producer of the Year bij GRAMMY Awards. Janet heeft veel meegemaakt dat er nee tegen haar werd gezegd, omdat producen meer als mannenwerk gezien werd. De grootste single van haar carrière wereldwijd is All For You. In 2017 werd haar eerste zoon geboren, Eissa en in 2018 kreeg ze de Icon Award bij de Billboard Music Awards. Je kan wel stellen dat deze vrouw een echt icoon is!