Drama: Simone Biles haalt uit naar mede-turnster

Celebs door Maya Luz

Simone Biles is een van de meest succesvolle sportvrouwen ter wereld. De Amerikaanse turnster behaalde vorige week een gouden medaille tijdens de Olympische Spelen in Parijs. Dit vierde ze onder andere met een post op Instagram waarin ze uithaalde naar een mede-turnster. Dit moet je erover weten.

Lees ook: Deze Olympische sporters moet je volgen op TikTok

Simone Biles vergeet de haters niet

Team USA haalde afgelopen week Olympisch goud op de Spelen in Parijs. Om dit te vieren plaatste Biles een foto van het team met hun medailles op Instagram. Logisch natuurlijk, maar het internet keek raar op van het onderschrift dat de turnster besloot te gebruiken. Ze schreef: "Lack of talent, lazy, Olympic champions." Ofwel talentloze, luie, Olympische kampioenen. Dat klinkt heel tegenstrijdig en dat is het ook. De caption van haar post refereert naar een uitspraak van een voormalig lid van het Amerikaanse team MyKayla Skinner.

Meer op Instagram

Eerder in juli heeft Skinner een video geplaatst op YouTube waarin ze veel kritiek had op de selectie van het Amerikaanse turnteam. Ze zei dat het team niet meer zo hard werkt als voorheen en dat ze niet net zo gemotiveerd zijn als het team ooit is geweest. In haar uitspraken noemt ze Simone als uitzondering. Skinner haalde ook uit naar de organisatie SafeSport die bedoeld is om sporters te beschermen tegen mishandeling van coaches. Volgens Skinner zouden de coaches nu te voorzichtig zijn om de turnsters echt te kunnen pushen tot het uiterste. De video is inmiddels van YouTube verwijderd nadat Skinner veel kritiek kreeg op haar uitspraken. Toch was Simone haar woorden blijkbaar nog niet vergeten en het internet geniet enorm van haar shady reactie. Simone zelf was zelf niet eens het doelwit van de video van Skinner, maar toch komt ze op voor haar teamgenoten! Dat is pas echt vriendschap!

De teamgenoten van Simone Biles bleken het eens te zijn met haar onderschrift. Verschillende teamleden waaronder Suni Lee en Jordan Chiles reageerden onder de post op Instagram.

Oeps, geblokkeerd

De Instagrampost viel op het internet goed in de smaak, maar blijkbaar niet bij iedereen. Simone plaatste op 31 juli op X dat ze zou zijn geblokkeerd. Ze noemt geen namen, maar de kans is erg groot dat ze het over Skinner heeft. De post werd haar dus blijkbaar niet in dank afgenomen... Simone Biles is momenteel de trotse eigenaar van drie gouden Olympische medailles.