Deze Olympische sporters moet je volgen op TikTok

Media door Maya Luz

De Olympische Spelen in Parijs zijn in volle gang. En de evenementen op zichzelf kijken is al erg spannend, maar de sporters zelf hebben ook veel leuks te delen. Deze sporters moet je zeker volgen op TikTok!

Lees ook: Aura points zijn trending op TikTok: wat is dat?

Body positivity en humor van Ilona Maher

Ilona Maher maakt deel uit van Team USA. Ze is een rugbyspeelster die deze week nog een bronze medaille won met haar team. Ilona is een waar rolmodel en een erg leuk iemand om te volgen op sociale media. Ze maakt video's over body positivity, die zeker belangrijk zijn voor binnen de sportwereld en daarbuiten. Daarnaast maakt ze grappige video's over hoe het is om een atleet te zijn in het Olympische dorp in Parijs. Zo maakt ze video's over de kartonnen bedden waar de atleten op slapen of over het tegenkomen van potentiële partners in 'the villa'. De Olympische Spelen zijn dan wel geen Love Island, maar dat maakt Ilona niks uit.

@ilonamaher

De meest iconische Olympische sporter: Simone Biles

Simone Biles is misschien wel een van de bekendste sporters ter wereld. Ze is een Amerikaanse turnster die deze week met haar team een gouden medaille heeft weten te bemachtigen. Op haar TikTok account maakt ze video's met haar teamgenootjes die laten zien hoe het is om mee te doen aan de Olympische Spelen. Daarnaast doet ze hier en daar leuke trends die haar persoonlijkheid laten zien. Daarnaast heeft ze deze week ook verschillende video's gepost om te vieren dat ze goud heeft gehaald. Simone is een inspiratie en zeker leuk om te volgen.

@simonebilesowens

Henrik Christiansen a.k.a. the muffin man

De Olympische Spelen hoeven niet altijd super serieus te zijn, dat bewijst deze Noorse zwemmer. Henrik heeft sinds hij in Parijs is een lichte obsessie ontwikkeld met de chocolade muffins die te vinden zijn in de dining hal van het Olympisch dorp. Op zijn TikTok pagina zijn vrijwel alleen maar video's te vinden die te maken hebben met de muffins op een of andere manier. Het leukste is misschien wel dat andere sporters meedoen met zijn gekkigheid. Een van de meest memorabele dingen van deze Spelen wordt hoogstwaarschijnlijk die verslavende muffin.

@henrikchristians1

Tom Daley, de leukste breiende schoonspringer

Topsport is heel intensief en zwaar. Hoe houd je jezelf dan rustig tussen het meedoen aan wedstrijden door? Door te breien! Tenminste, dat is wat de Britse schoonspringer Tom Daley doet. Tijdens de uitzendingen van de Spelen is hij vaak te zien met een hoop wol en zijn breinaalden. Tijdens zijn aanwezigheid in Parijs heeft Tom gewerkt aan een trui die dient als een perfecte souvenier voor deze unieke ervaring.

@tomdaley