Aura points zijn trending op TikTok: wat is dat?

Media door Maya Luz

Op TikTok is het concept van aura points momenteel helemaal in. We hebben ze blijkbaar allemaal en je kunt ze op veel manieren verdienen of verliezen. Maar wat zijn die punten nou precies en wat moet je ermee? Dit is de aura points meme en wat je erover moet weten.

Lees ook: Deze TikTok bruiloft veroorzaakte een hoop drama

Wat is aura?

Aura heeft alles te maken met energie. In de spiritualiteit wordt het woord veel gebruikt. Iemands aura is een extensie van hun energie die hun lichaam omringt. Dit kan zorgen voor meer charisma of een grotere persoonlijkheid. Dit geeft jou een bepaalde energie die andere mensen opvalt wanneer je een ruimte binnenkomt. Aura is dus zeker iets positiefs en wanneer iemand zegt dat je aura hebt is dat een compliment. Maar aura verliezen, dat is niet goed. Maar zoals we later nog uitleggen: het is allemaal subjectief.

Wat zijn aura points op TikTok?

We weten nu dus wat aura is, maar wat zijn aura points? Aura is al een aantal jaar onderdeel van memes. Aura points komt van het idee dat je je grote overwinningen en gefaalde acties in het leven bijhoudt. Maar ja, niemand houdt dit eigenlijk echt bij. Als er getallen worden genoemd zijn deze dus meestal willekeurig. Als je daadwerkelijk een rekenmachine erbij pakt om je aura punten bij te houden, kun je er eigenlijk al vanuit gaan dat je ze allemaal al kwijt bent...

Hoe kun je meer aura points krijgen of ze verliezen?

De meme over aura points gaat voornamelijk over de manieren waarop we onze punten verliezen of ze erbij krijgen. Als je aura punten wil winnen kun je bijvoorbeeld aan self care doen of iemand anders helpen. Maar ja, uiteindelijk is het allemaal subjectief. Of je je punten verhoogt of verlaagt hangt af van wat anderen ervan vinden. Er zijn dus op het internet regelmatig discussies over of een bepaalde actie nou zorgt voor meer punten of minder. Dat is ook vooral waar de meme om draait. Op TikTok worden er ook veel video's gemaakt waarin mensen vragen aan kijkers hoeveel aura points ze verdienen of verliezen met een bepaalde actie. Het is natuurlijk alles behalve serieus. Verlies je bijvoorbeeld aura points als je een stan account op X hebt voor een celebrity? Of verlies je punten als je de ex van je vriendje haat puur omdat het zijn ex is?

@koolassak
@ohwoah__