De mooiste eco-vriendelijke auto’s voor haar

Lifestyle door Djamila

Elektrische auto’s nemen de wereld over, maar ze zijn lang niet allemaal even mooi. Veel auto’s zijn te futuristisch, te pretentieus, noem het maar op. Naast de missers zijn er gelukkig ook een aantal voorbeelden waarvan het hart sneller gaat kloppen. We hebben er hieronder een aantal op een rijtje gezet.

Audi Q4 e-tron

Het is geen geheim dat Audi moderne en modieuze auto’s maakt en haar volledig elektrische modellen zijn wat dat betreft geen uitzondering. Ben je op zoek naar een crossover, dan is de Q4 e-tron een uitstekende keuze. Dit model heeft een aantrekkelijke snoet en is volgeladen met lekkers. Ook niet onbelangrijk: je kunt meer dan 500 kilometer rijden met de Q4 e-tron voordat je hem hoeft op te laden. Handig voor een stedentripje.

Fiat 500e

De Fiat 500 is al decennia een van de grootste smaakmakers uit de autowereld. Voor haar elektrische tijdperk heeft het Italiaanse merk nieuw leven in haar schattige stadsauto geblazen en het resultaat is zeer geslaagd. De 500e heeft een futuristisch randje, een respectabel rijbereik en hij rijdt werkelijk waar geweldig. Wat wil je nog meer?

Honda E

Als een panda op een of andere manier in een auto zou kunnen veranderen, zou het vast en zeker een Honda E zijn. Deze aaibare stadsauto heeft een sympathiek interieur met retro en futuristische elementen. De Honda E zit bovendien vol met allerlei slimme rijhulpsystemen en heeft geen spiegels meer camera’s en strategisch geplaatste beeldschermen zodat je medeweggebruikers kunt zien.

Mercedes-Benz EQA

Wat Audi kan, dat kan Mercedes-Benz ook. De Q4 e-tron kan in het segment van compacte (elektrische) crossovers rekenen op concurrentie van de evenzo prachtige Mercedes-Benz EQA. Hij heeft een rijke, luxe uitrusting, degelijke binnenruimte en komt meer dan 500 kilometer op een volle accu. De EQA is verkrijgbaar in een variatie aan mooie kleuren en is zelfs geleverd met roségouden velgen.

Mini Cooper Electric

Een lijst als deze is niet compleet zonder Mini. Het hippe merk heeft sinds 2020 volledig elektrische modellen in haar gamma en daarvan zijn de Cooper en Cabrio de aantrekkelijkste. De charmante wagens bieden de vertrouwde kwaliteiten van het merk (karakter, luxe, scherp rijgedrag) en verpakken deze in een milieubewust pakketje waar je niet omheen kan.

Peugeot e-208

Peugeot leek een tijdje het spoor bijster, maar sinds een jaar of vijf heeft de Franse fabrikant de smaak weer helemaal te pakken. De designtaal die de Fransen hanteren is een regelrechte schot in de roos. Een van de fraaiste modellen is de nieuwe 208, die ook verkrijgbaar is als volledig elektrische e-208. Dankzij een scherp prijskaartje, een mooie uitrusting en goede technische prestaties is dit een van de populairste compacte EV’s op de markt.

Tesla Model 3

Het aanbod van Tesla is klein maar fijn. Meer heb je ook niet nodig, als je auto’s als warme broodjes over de toonbank vliegen. De Tesla Model 3 is een van de nieuwste, maar inmiddels ook al een van de populairste modellen van het merk. De praktische, stijlvolle vijfzitter is een maatje kleiner dan de grote Tesla Model S en heeft een verleidelijk, minimalistisch interieur en een elegant design. De voortreffelijke technische prestaties zijn een welkome bonus.