Buikspieren trainen zonder dat je het doorhebt? Met deze sporten kan het!

Sport & gezondheid door Anne-Fleur

Sommige sporten doe je om fit te worden en andere activiteiten doe je omdat je er dolgelukkig van wordt. Oefeningen als sit-ups, crunches en planks doe je waarschijnlijk niet omdat je het leuk vindt, maar omdat je mooie abs wil creëren. Ben je zat van deze saaie workouts en ben je op zoek naar een leuke sport waarbij je óók je buikspieren traint? Say no more. 

Lees ook: Is yoga krachttraining, cardio of allebei?

Buikspieren trainen

1. Roeien

Met roeien denk je misschien alleen je armen en benen te trainen, maar ook voor je core is deze sport een echte topper. Door de bewegingen van voor naar achter doe je meer met krachtopbouw dan je zou verwachten. Eerst even oefenen voor je het water op gaat? Dan kun je vast ook wel op het roeiapparaat in de sportschool.

2. Suppen

Suppen is een hele leuke, maar ook intensieve sport. Met stand-up paddleboarding sta je, jawel, op een board in het water en paddle je je pad verder. Door de Nederlandse grachten of lekker in de zee, suppen is super populair geworden in de laatste jaren. Peddelen zelf én rechtop blijven staan zorgt voor een goede connectie in je lichaam, die vooral vanuit je core komt. Zo train je nog eens wat!

3. Zwemmen

Weer een watersport! Ook zwemmen is een leuke sport om uit te oefenen wanneer je je buikspieren wil trainen, zonder dat je het doorhebt. In het water ben je met heel andere dingen bezig dan met je abs, en dat is natuurlijk precies wat je wil. Even een half uurtje baantjes trekken doet al veel goeds.

4. Boksen

Met boksen train je vooral je armspieren, maar ook je buikspieren zijn van de partij. Wederom ligt de focus hier niet op, maar er gebeurt wel wat. Alle stoten die je maakt komen vanuit de kracht in je abs. Logisch dan ook dat je ze tegelijkertijd traint en sterker maakt. Hou je van een sport waarbij je lekker kunt zweten? Boksen is jouw ding.

5. Yoga

Hoewel yoga een ontspannende sport is, bouw je er ook heuse buikspieren mee op. In yoga doe je alles rustig aan en zorg je dat je de juiste technieken uitoefent. Je bent bezig met je brein en ademen, waardoor je helemaal vergeet dat je je buikspieren aan het trainen bent. De volgende dag, wanneer lachen je abs al pijn doet, dan merk je het wel...