Voor de koffieleuten: met deze hack voorkom je gele aanslag op je tanden

Eten door Anne-Fleur

Voor fans van koffie is het elke keer weer een dilemma, een lekker bakje leut drinken, of gele aanslag op je tanden krijgen? Hoewel menig mens kan genieten van koffie, is het drankje helaas wat minder fijn voor ons gebit. Mooie tanden houden én koffie blijven drinken? Met deze tip lukt het! Lees gauw verder.

Lees ook: Zo maak je makkelijk een verfrissende ijskoffie op kantoor

Gele aanslag op je tanden door koffie

Het zorgt er nog net niet voor dat we stoppen met koffiedrinken, maar gele aanslag op je gebit is natuurlijk geen pretje. Waarom gebeurt dit eigenlijk? We leggen het je uit. Koffie bevat namelijk tannines en dit zorgt ervoor dat kleurstoffen makkelijker blijven kleven aan je tanden. Door de kleur van koffie en je natuurlijke tanden, kan zit zorgen voor een gelige uitslag. Je wil in de naam van Hannah Montana the best of both worlds, koffie drinken én een mooi gebit hebben, maar hoe krijgen we dat voor elkaar?

Simpele hack

Je zou denken dat het knap lastig is om gele aanslag te voorkomen, maar het werkt echt (en nog makkelijk ook). Het enige wat je hoeft te doen is ná het drinken van je bakkie leut je mond te spoelen met water en een half uur erna je tanden te poetsen. Let er wel op dat je écht dertig minuten wacht met poetsen. Na het drinken van je koffie verzwakt je tandglazuur namelijk en dat heeft een paar minuten nodig om te herstellen. Poets je direct na het eten of drinken, dan kun je vlekjes op je tanden veroorzaken. Dat wordt o-ve-ral je tandenborstel en tandpasta naar meenemen. Wie mooi wil zijn, moet er wat moeite voor doen, toch?

Andere tips

Je tandenpoetsen na een kopje koffie kan goed werken als je je koffie thuis of bij je zus drinkt, maar het is natuurlijk niet altijd mogelijk om deze hack toe te passen. Ook voor andere situaties hebben wij slimme tips! Zo is het beter om koffie zonder suiker of creamer te drinken. Zowel suiker als creamer zorgen er namelijk voor dat de groei van verkleurende bacteriën wordt versneld. Ook is het verstandig om je koffie zo snel mogelijk (dus niet in een miljoen kleine slokjes) op te drinken. Ben je een drinker van ijskoffie? Drink dat dan met een metalen rietje. Makkie!

Lees ook: Dit is het best hydraterende drankje (en nee, het is geen water)