3X beste manieren om je schaamstreek te ontharen

Intiem door Anjali

Schaamhaar heeft een belangrijke functie, maar toch halen we het liever weg. Hoe kun je je schaamstreek het beste ontharen?

Schaamstreek ontharen

Schaamhaar beschermt de kwetsbare huid tegen wrijving en infecties, en heeft dus een belangrijke functie. Toch vinden veel vrouwen het niet mooi om het te hebben of krijgen ze er last van. Wanneer dit gebeurt, hoeft natuurlijk niet alles eraf en kun je de schaamstreek gewoon even bijwerken. Wil je toch helemaal kaal? Let dan op deze tips.

1. Waxen

Sommige vrouwen kiezen voor het (laten) waxen van hun schaamhaar, maar daar zitten wel wat risico's aan vast: je kunt er namelijk infecties van de haarzakjes, ingegroeide haren en verbranding van de huid van krijgen. Ook is er een kleine kans dat je een ernstigere infectie als cellulitis kan krijgen van waxen. Doe daarom altijd onderzoek naar een goede kliniek waar hygiëne centraal staat en waar wax niet meer wordt hergebruikt, of zorg ervoor dat je altijd een nieuwe strip en nieuwe wax gebruikt. Na het waxen kun je een vochtinbrengende crème met kokosolie of aloë vera gebruiken om de schaamstreek zacht te maken en het gebied sneller te halen helen.

2. Scheren

Als je de haren liever scheert, zul je ook op een aantal dingen moeten letten: voorkom ingegroeide haartjes, snijwonden of ontstekingen van de haarzakjes, want als je seksueel actief ebnt, kunnen deze de kans op soa's vergroten. Soa's kunnen namelijk overgedragen worden via kleine wondjes in de huid. Om snijwonden, ontstekingen en ingegroeide haren te voorkomen kun je het beste op de volgende punten letten:

 

  • Gebruik een scherp scheermes: botte mesjes geven een grotere kans op wondjes, waardoor infecties kunnen ontstaan.
  • Scheer met de haargroei mee: wanneer je tegen de richting in scheert is de kans groter dan je ingegeroeiede haartjes of ontstekingen in de haarzakjes kunt krijgen.
  • Gebruik scheerschuim: hierdoor gaat het scheren soepeler.
  • Gebruik je andere hand om de huid strak te trekken: hierdoor kun je jezelf minder snel snijden.

3. Laseren

Door je schaamstreek te laseren kun je er permanent voor zorgen dat er geen haar meer gaat groeien. Laserontharing en elektrolyse zorgen voor een permanente verwijdering van de haren in dit gebied. Doe dit nooit zelf, maar doe onderzoek naar een goed aangeschreven kliniek en een gediplomeerd dermatoloog. Volg alle adviezen op, vooral bij de nazorg van het laseren. Vaak heb je meerdere behandelingen nodig, en ze zijn niet goedkoop, maar wel effectief.