Je nieuwe partner houdt van voeten, wat nu?

Intiem door Maya Luz

Oh help. Je hebt net een nieuwe relatie en alles gaat tot nu toe perfect. Maar dan komt de aap uit de mauw: je partner heeft een ding voor voeten. Daar is op zichzelf niks mis mee, maar jij deelt de interesse niet. Dit is hoe je hiermee om kunt gaan.

Lees ook: Edging: dit is het en zo kun je het uitproberen

Ga het gesprek aan met je partner, en wees eerlijk

Wanneer je erachter komt dat je partner een voeten fetisj heeft, is het natuurlijk belangrijk om hierover te praten. Wees eerlijk over het feit dat jij deze interesse niet met hen deelt. Stel ook vooral vragen. Zeker in dit soort situaties is het goed om je partner goed te leren begrijpen. Waar komt deze interesse vandaan en wat vinden ze dan precies fijn eraan? Wat zouden ze ermee willen doen? Willen ze er alleen naar kijken of komt er meer bij kijken?

Oordeel niet, probeer open minded te zijn

Wanneer je partner vertelt over hun voeten fetisj is het van belang dat je open minded blijft. We kunnen het ons voorstellen dat je in eerste instantie een kleine afkeer hebt tegenover het idee om voeten te betrekken bij jullie seksleven. Maar uiteindelijk is het wel zo dat een voeten fetisj best vaak voorkomt en eigenlijk helemaal niet zo gek is. In een relatie is wederzijds respect voor elkaars fantasieën een absolute must. Laat dus aan je partner merken dat het veilig is om hier open over te zijn. Denk met hen mee over hoe jullie deze fetisj in jullie bedpraktijken kunnen verwerken.

Zeg nooit nooit, maar geef wel je grenzen aan

Oké, als je zelf geen voeten fetisj hebt kan het een gek idee zijn hier alsnog iets mee te doen. Maar zeg nooit nooit. Vraag aan je partner wat ze zouden willen doen. Willen ze dat zij iets bij jouw voeten mogen doen of willen ze liever dat jij aan hun voeten zit. Probeer dingen uit waar jij comfortabel mee bent, maar geef wel duidelijk je grenzen aan. Je hoeft echt geen dingen te doen die je niet wil doen. Nee is altijd gewoon nee.

Vind manieren om iets met de voeten fetisj te doen binnen jouw grenzen

Als jullie klaar zijn om wat dingen te gaan proberen, kun je zoeken naar manieren om iets met de fetisj te doen binnen jouw grenzen. Je kan hen bijvoorbeeld sexy foto's sturen van jouw voeten. Je kan ook wat vaker sexy schoenen dragen. En probeer dus hier en daar wat intensere dingen uit, wie weet bevalt het wel. En zo niet, dan heb je het in ieder geval geprobeerd.