Dit is waarom breien je gelukkiger kan maken

Vrije tijd door Maya Luz

Hobby's hebben is leuk en goed voor je. Even wat tijd voor jezelf nemen is altijd goed. Weet jij nog niet welke hobby bij jou past? Dit is waarom je breien zou kunnen oppakken en waarom je er gelukkiger van kunt worden.

Lees ook: Rock on! Dit zijn 5 redenen waarom je een muziekinstrument moet leren!

Het geeft je het gevoel van controle

We hebben allemaal twee belangrijke dingen in ons leven: werk en familie/relaties. Over deze dingen hebben we niet altijd evenveel controle. Om deze reden kan het goed zijn om een derde ding te hebben waar je wel de volle controle over hebt. Het beste is dan om een hobby op te pakken waarbij je een doel hebt. Breien is hier een hele goede optie. Je kan als doel hebben om specifieke dingen te maken, of om er gewoon beter in te worden.

Het helpt je met ontspannen

Wanneer je last hebt van stress, gebeurt er heel veel in je hersenen. Een mogelijk resultaat hiervan is dat je extra energie krijgt die je kwijt moet. Je handen iets geven om te doen is een goede manier om deze energie kwijt te raken en om te ontspannen. Breien is een activiteit die je af kan leiden van je stress terwijl je ook die overige energie ergens in kunt steken.

Je kan je perfectionisme even links laten liggen

Als je een perfectionist bent is het oppakken van een nieuwe hobby misschien eng. Maar het fijne aan breien is dat je het voor jezelf doet en niet voor je bankrekening. Je beoefent deze hobby omdat je het leuk vindt en dus kan je je perfectionisme even links laten liggen. Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, maar het is een fijne manier om hieraan te werken.

Je geeft je hersenen een low-impact work-out

Breien is een activiteit die weinig fysieke energie kost, maar het kost je hersenen wel wat energie. Het is een goede work-out voor je brein omdat het constante hand-oogcoördinatie vereist. Daarnaast is breien goed voor je concentratievermogen en geheugen. Dit kan erg voordelig zijn voor op latere leeftijd.

Je kan een gemeenschap vinden van mensen die ook breien

Breien is een hobby die veel mensen beoefenen. Er is een grote, wereldwijde gemeenschap van mensen die deze hobby delen. Het is een activiteit die je waarschijnlijk alleen doet, thuis. Maar je bent zeker niet alleen hierin. Er zijn ontzettend veel Facebookgroepen waar je lid van kunt worden, Instagrampagina's die je kunt volgen of YouTubers die je kunt kijken. Wie weet ontmoet je op deze manier wel nieuwe vrienden.