Welke edelsteen past het beste bij jouw sterrenbeeld?

Psyche & spiritualiteit door Anjali

Edelstenen zijn mooi, maar schijnen ook helende krachten te bezitten. Deze edelsteen past het beste bij jouw sterrenbeeld.

Deze edelsteen past bij jouw sterrenbeeld

We weten inmiddels wel dat elk sterrenbeeld zijn eigen eigenschappen en kenmerken heeft, maar wil je nóg iets dieper erop ingaan? Dan kun je kijken naar de werking van edelstenen. Deze edelsteen past het beste bij jouw zodiac sign.

Steenbok: granaat

Jij hebt doorzettingsvermogen, en daar past de granaat perfect bij. De glanzende, dieprode steen staat erom bekend obstakels te overwinnen en te helpen bij het bereiken van doelen. Het geeft je meer zelfvertrouwen, wat ervoor zorgt dat je doorzettingsvermogen nog sterker wordt.

Waterman: blauwgrijze valkoog

De blauwgrijze valkoog beschermt je tegen negativiteit en zorgt voor meer balans en rust,en dat heb jij als waterman hard nodig. Ook versterkt de steen je mentale gezondheid, waardoor je alleen nog maar sterker in je schoenen kunt staan.

Vissen: olivijn

Je kunt erg gevoelig zijn, en de olivijn kan je helpen een balans tussen gevoel en verstand te creëren. De heldergroene steen bevordert spitiruele inzichten en maakt je ook minder beïnvloedbaar voor andere energieën van buitenaf, waardoor je minder gevoelig bent voor de mening van anderen.

Ram: robijn

De felrode robijn past perfect bij de vurige persoonlijkheid van de ram: vitaliteit en levenskracht staan namelijk centraal. Daarbij bevordert de edelsteen zelfvertrouwen en eigenzinnigheid, naast natuurlijke wilskracht.

Stier: smaragd

De diepgroene steen moedigt aan tot zelfontwikkeling en verwerken van emoties, terwijl de smaragd van origine helpt bij het waarmaken van stabiliteit en materiële welvaart. Al je dromen kunnen uitkomen wanneer deze steen je gevonden heeft.

Tweelingen: citrien

Je bent nieuwsgierig, creatief en levendig, net als wat de gele citrien betekent. Daarom past deze steen perfect bij het sterrenbeeld tweelingen: het versterkt deze punten, en wordt daarnaast geassocieerd met positieve energie en blijdschap.

Kreeft: rozenkwarts

Rozenkwarts is de steen van de romantische emoties, en het kan je helpen onverwerkte gevoelens een plekje te geven. Ook krijg je een gevoel van veiligheid en warmte door deze steen.

Leeuw: amethist

Als leeuw ben je gepassioneerd en zit je vol zelfvertrouwen, maar je impulsiviteit kan in je tegendeel werken. Door de amethist blijf je baas over eigen emoties en creëer je meer rust, waardoor je meer inzicht krijgt en evenwicht maakt in moeilijkere omstandigehden.

Maagd: jade

Deze groene edelsteen zal je eeuwig beschermen in je zoektocht naar harmonie en welzijn. Je wilt graag gelukkig zijn, en door deze steen worden geluk, rijkdom en succes tot je aangetrokken.

Weegschaal: rookkwarts

Je bent graag onafhankelijk, maar wordt vaak tegengehouden door onzekerheden. Dit is niet nodig, en door rookkwarts zal je zelfverzekerder worden. Ook kun je je beter concentreren en beperkt je hiermee negatieve emoties.

Schorpioen: obsidiaan

Persoonlijke groei staat bij de schorpioen centraal, en dat is precies waar de obsidiaan je voor beschermt. Negatieve energie en emoties worden sneller verwijderd en het helpt je om oude patronen te doorbreken.

Boogschutter: saffier

Alles wat jij wilt is geluk en welzijn in alle aspecten van het leven. De blauwe saffier trekt voorspoed aan, waardoor je je nergens zorgen meer om hoeft te maken. Ook staan jouw kernwaarden en deze edelsteen direct in lijn met elkaar: eerlijkheid, oprechtheid en intuïtie zijn erg belangrijk.