Zo verwerk je tarot kaarten in je dagelijks leven

Psyche & spiritualiteit door Maya Luz

Tarot kaarten zijn een fijne spirituele tool. Je kan er van alles aan vragen. Je zou misschien denken dat je deze kaarten alleen echt kunt gebruiken wanneer je brandende vragen hebt. Maar het kan ook erg nuttig zijn om ze er dagelijks bij te pakken. Dit is hoe je tarot kaarten onderdeel kunt maken van jouw dagelijks leven.

Lees ook: Wat is karma en hoe werkt het?

Gebruik je tarot kaarten om vooruit te blikken op je dag

Je tarot kaarten kunnen een nuttige tool zijn om te gebruiken aan het begin van de dag. Pak ze er eens bij tijdens je ochtend routine en vraag wat je kunt verwachten van deze dag. Trek een aantal kaarten en kijk naar de voorspelling die ze je geven. Als de voorspelling enigszins negatief is betekent dit niet automatisch dat je een slechte dag gaat hebben. Zie het eerder als een waarschuwing voor dingen waar je op moet letten gedurende de dag. Hierdoor ben je goed voorbereid op wat deze dag jou te bieden heeft. Vraag niet naar specifieke dingen maar meer naar hoe deze dag gaat zijn in het algemeen. Je kaarten geven je dan een mooi sfeerbeeld van de dag.

Gebruik de kaarten om te reflecteren op je dag

Ditzelfde principe kun je toepassen aan het einde van de dag. Pak in de avond je kaarten en vraag naar hoe deze dag jou verder heeft geholpen in jouw weg naar het bereiken van je doelen. De kaarten kunnen je antwoord geven door je aan te moedigen om door te gaan zoals je momenteel bezig bent. Maar ze kunnen je juist ook waarschuwen voor dingen die jij momenteel misschien niet ziet. Heb je bijvoorbeeld te veel met je hoofd in de wolken gezeten of ben je gefocust en op het juiste pad? Deze lezingen kun je vervolgens gebruiken voor de dag erna.

Pak ze er tussendoor even bij om te oefenen

Tot slot is het natuurlijk zo dat tarot kaarten lezen een vaardigheid is die je moet leren. Je kent alle kaarten niet direct uit je hoofd, dit is een lange leerweg die je moet bewandelen. Als je graag beter wil worden, is het goed om het dagelijks te blijven doen. Schrijf dingen op over de kaarten die je die dag hebt geleerd. Bijvoorbeeld wat een specifieke combinatie van kaarten kan betekenen of wat het symbolisme op een bepaalde kaart jou vertelt. Hierdoor word je na verloop van tijd steeds beter. Wie weet kun je na een tijdje wel kaarten lezen voor andere mensen.