René van der Gijp is klaar met Vandaag Inside: "Blij als contract afloopt"

Media door Alyssa

René van der Gijp, Johan Derksen en Wilfred Genee zijn basically de koningen van de late night TV met Vandaag Inside. Deze talkshow is mega populair bij Talpa. Maar nu komt René met een shocking onthulling: hij is helemaal klaar met de show! Say what?!

Boete voor gemiste afleveringen

Afgelopen maand miste René twee afleveringen van Vandaag Inside Oranje vanwege familieomstandigheden. Normaal is de show vijf keer per week, maar door het EK voetbal waren er zeven afleveringen. René nam twee keer vrij: voor de verjaardag van zijn zoon Nicky en voor Nicky's eindexamen. Nicky wordt trouwens alleen door René opgevoed, sinds zijn moeder Daniëlle Sijthoff is overleden. Heftig! Talpa was dus not amused dat René wegbleef. Hij kreeg gewoon een boete van €1500 per gemiste aflevering. Ouch!

"Je wordt er moe van"

In zijn podcast vertelt René: "Ja, ik moest betalen. Dat wordt van mijn salaris ingehouden. Het gaat allemaal nergens over. Je wordt er wel eens een beetje moe van allemaal". Hij doet de show dus niet voor het geld, maar vindt de invloed op kijkers wel belangrijk. "Ik verdien echt heel veel geld en heb het hartstikke goed, maar als je dan gisteren weer zo'n mannetje ziet die een schilderij van me heeft gemaakt… Dat is toch leuk man? Dat die mensen daar zoveel plezier aan hebben."

Contract bij Vandaag Inside loopt bijna af

Ondanks alle positieve reacties, is René na die boete echt klaar met Vandaag Inside. Hij zegt: "Af en toe ben ik er zo klaar mee, weet je. Dan denk ik: ik heb nog een jaar contract. En dan ben ik echt wel blij dat het klaar is." Michiel van Egmond, die jarenlang eindredacteur was van Vandaag Inside, snapt René wel: "Ja, dan kap je er toch lekker mee? Jij maakt het ook wel heel groot, joh. Dan heb je een wereldtijd gehad. Nu nog een jaartje."

Johan Derksen haalt uit naar Art Rooijakkers

Gisteren deed Johan in Vandaag Inside ook een pittige onthulling over Art Rooijakkers. Volgens Johan klopt er niks van Art zijn imago en haalt hij keihard naar hem uit. Job Knoester zei in de uitzending: "Die vindt alles leuk en lief. Die is zo aardig, dat is irritant gewoon." Maar Johan heeft een andere reden om klaar te zijn met Art.

Gezinsbreuk na 20 jaar

Art is nu verloofd met zijn nieuwe, 18 jaar jongere vriendin Karlijn. Maar hiervoor was hij 20 jaar samen met zijn ex Andrea, met wie hij een tweeling heeft. Volgens hen gingen ze in goede harmonie uit elkaar, maar volgens Johan klopt hier niets van. "Weet je waarom ik ook een beetje een hekel aan hem heb? Ik ken zijn vrouw heel goed. En die heeft hij op een lullige manier in de steek gelaten met de kinderen. Ik vind dat zo'n engerd, die gozer."

Lees ook: B&B Vol Liefde-Iris doet nu al onthulling over nieuw seizoen: 'Er is nu al iets gebeurd'