4X apps die meer overzicht in je leven geven

Lifestyle door Anjali

Vergeet jij veel, of weet je even niet meer waar je moet beginnen? Deze apps helpen je meer overzicht te geven in je leven.

Apps voor meer overzicht

Het is niet altijd even makkelijk: je hoofd zit vol met dingen die je nog moet doen waardoor je niet meer weet waar je moet beginnen en vaak dingen vergeet. Je kunt alles in een agenda of op een to do-lijst zetten, maar tegenwoordig kan dat nog veel makkelijker. Er zijn namelijk verschillende apps die ervoor zorgen dat je leven makkelijker en overzichtelijker word gemaakt. Benieuwd welke dit zijn? Lees dan verder!

1. Trello

Als je graag het overzicht houdt op je taken, maar dit lastig vind om zomaar in je notities-app of op papier te zetten is dit de oplossing: Trello helpt je je taken extra te organiseren door ze op verschillende borden te zetten en te sorteren op status. Wat moet je nog doen? Wat is al klaar? En waar moet je later nog naar kijken? Ook kun je de app samen gebruiken, zodat je taken kunt verdelen, iedereen kan inzien hoe ver een project is en wat er nog gedaan moet worden.

2. Google Tasks

Met Google Tasks kun je verschillende lijstjes maken voor al je taken. Zo houd je verschillende taken gescheiden van elkaar en kun je niet in de war raken. Ook kun je deadlines instellen, zodat je weet wanneer iets af moet en je je aan de uiterlijke data kunt houden. Wat nóg handiger is, is dat je Google Tasks met alle andere apps van Google kunt verbinen: zo krijg je bijvoorbeeld mailtjes via Gmail en worden taken in je Google Agenda gezet.

3. Dyme

Vind jij het lastig om inzicht te krijgen in je geldzaken? Say no more! Na je rekening te verbinden met Dyme kun je zien hoeveel je per maand kwijt bent aan vast lasten en wat je uitgaven en inkomsten zijn. Ook geeft de app tips hoe je op je vaste lasten kunt besparen, en maakt het een berekening van wanneer de volgende vaste last wordt afgeschreven.

4. LastPass

Waarschijnlijk heb je voor bijna iedere website een account, waarbij je moet inloggen met een gebruikersnaam en een wachtwoord. Dan moet je die wachtwoorden natuurlijk wel voor iedere website kunnen onthouden. LastPass bewaart al je wachtwoorden op een veilige manier in een digitale kluis. Ook kun je sterke wachtwoorden laten maken door de app wanneer je even geen inspiratie hebt voor een nieuw wachtwoord. Ook kan de app je inloggegevens automatisch invullen op websites. Het enige belangrijke dat je moet onthouden is het wachtwoord voor LastPass zelf, want daarmee krijg je toegang tot je andere wachtwoorden en apps.