De 5 leukste clubs in Amsterdam waar je wil zijn geweest

Lifestyle door Linde

Hou jij van het uitgaansleven? Ben je een echte nachtuil? Ben je gek op dansen? Als je antwoorden driemaal ja waren dan zijn er een aantal clubs die jij bezocht moet hebben. Amsterdam leeft op in de nacht. In Amsterdams vind je de beste clubs en er is voor iedereen wat. Dit zijn de beste, leukste clubs in Amsterdam die wij aanraden.

Lees ook: 4 tips om een keer alleen naar een feestje te gaan

Club Nyx

Club Nyx is een plek waar iedereen zichzelf is en kan zijn. Het maakt niet uit wat je seksuele geaardheid of pronounce is, iedereen is er welkom. De club heeft drie verdiepingen waar verschillende genres gedraaid worden. Er zit dus sowieso wel wat bij voor jou. Club Nyx bevindt zich in de Reguliersdwarsstraat. De mensen zijn leuk, de muziek is fire en op woensdag is er gratis entree. Wij zijn overtuigd. De Nyx is honderd procent één van de beste clubs van Amsterdam.

Shelter

Shelter bevindt zich in de kelder van de A’DAM Toren. Muziek is het belangrijkst in deze club en er staan altijd bangers aan. Iedereen danst en het is er nooit saai. Voor de techno- en housefans is Shelter dé plek om te zijn. Shelter geeft het gevoel alsof je in de hotsteclub van Berlijn bent beland. Zeker een bezoekje waard.

Chicago Social Club

De Chicago Social Club heeft gratis entrée van zondag tot woensdag. De club bevindt zich bij het Leidseplein en heeft twee verdiepingen. Hier worden ook verschillende genres muziek gedraaid, dus wat jij leuk vindt zit er gegarandeerd bij. Je moet wel minimaal eenentwintig zijn om binnen te komen. Als je dat nog niet bent moet je dus nog even wachten. De vibe is er altijd goed en de mensen zijn er chill.

Escape is een van de leukste clubs

Aan het Rembrandtplein zit Club Escape. Al sinds 1986 bevindt de club zich daar en het is er niet meer weg te denken. Het is één van de grootste clubs van Amsterdam dus zeker iets wat je wil meemaken. De muziekstijl is vaak gefocust op urban en house, je moet daar dus wel van houden. Alles is hier goed geregeld en daarom is het er altijd ook leuk.

Garage Noord

Bij Garage Noord denk je misschien eerder aan een plek waar je even een borreltje doet. In de avond transformeert Garage Noord in een super leuke club. De tafels worden opzijgeschoven en de muziek wordt steeds luider. Obscure nummers uit de jaren tachtig, house, techno en industriele stijl is wat ze hier veel draaien. Het is er te gek en de vibe is er heel cool.