4 tips om een keer alleen naar een feestje te gaan

Vrije tijd door Claire

Dingen doen in je eentje is populairder dan ooit. We reizen alleen, eten alleen in een restaurant en bezoeken alleen een theater. Het brengt je veel, omdat je geen rekening hoeft te houden met een ander en de ruimte hebt om te gaan en staan waar je wil. Hoe is het om alleen naar een feestje gaan? Soms heb je al kaartjes voor een club of feestje op een avond dat niemand beschikbaar is. Wat doe je dan? Dit wil je weten voor een leuke avond in je eentje.

Lees ook: 6 x waarom je vaker dingen alleen zou mogen doen

 

Groepsactiviteit

Uitgaan zien velen als een groepsactiviteit. Je drinkt met wat mensen in, wordt een beetje dronken met z’n allen en gaat samen naar de plek van het feest. Of het nou een festival, club of bar is, je ziet er altijd wel groepjes vrienden samen. Voor sommigen is het beangstigend om daar dan in een hoekje alleen te staan. Wij verzekeren: dat is nergens voor nodig. Je krijgt er veel voor terug.

 

Voordelen van alleen uitgaan

Er zitten veel voordelen aan het uitgaan in je eentje. Je hoeft geen dure rondjes te halen, niet met mensen mee te lopen die moeten plassen (terwijl jij net al bent geweest) en geen rekening te houden met de muzieksmaak. Jij kiest zelf naar welke dj je loopt of wanneer je naar de wc moet: chill! Veel mensen die vaak alleen uitgaan, noemen het bevrijdend.

 

Zo maak je er een topavond van

Het is heel begrijpelijk dat je gespannen bent als je voor de eerste keer alleen uitgaat, hierbij tips om er een leuke ervaring van te maken.

  • Maak contact

Als jij komt om gewoon heerlijk te dansen hoeft het uiteraard niet, maar sta open voor contact met anderen. Net als bij een soloreis praat je sneller met anderen dan als je met iemand anders gaat. Op de wc, bij de bar of tijdens het roken buiten, op de plekken waar de mensen even rust hebben is de perfecte plek om een praatje te maken.

  • Blijf op dezelfde plek

Het is misschien verleidelijk om de hele tijd overal heen te lopen en op pad te gaan, maar toch is het beter om steeds terug te keren naar dezelfde plek op de dansvloer. Zo bouw je een connectie op met de dansers om je heen.

  • Ga naar huis wanneer jij dat wil

Je bent alleen dus hoeft met niemand rekening te houden behalve jezelf. Onthoud dat weggaan altijd een optie is. Ben je moe? Dan zit je zo weer op je fiets naar huis (begin om deze reden bij een feestje dicht bij huis).

  • Gebruik je gezonde verstand 

Je bent er om het leuk te hebben, voor de muziek en om te dansen en niet om jezelf te verdoven of te ver te gaan. Je bent helaas kwetsbaar en dat moet je goed onthouden.

Stap uit je comfortzone en probeer het maar eens uit. Dansend terwijl niemand die je kent het ziet, heerlijk toch?