Boeken die volgens ‘BookTok’ het lezen waard zijn

Vrije tijd door Linde

‘Booktok’ is dé plek om de leukste boeken te vinden. Hier zijn de recommendations vaak alleen wel wat oppervlakkig. Wil jij weten welke boeken échte aanraders zijn, maar er wel iets meer over lezen dan de recommendations op TikTok? Dan hebben wij een geweldig, gevarieerd lijstje van ‘booktok’ boeken die jij wil lezen.

lees ook: ⁠⁠Meer lezen deze zomer? Deze 5 boeken moet je hebben

De ‘booktok’ boeken recommendations:

Last call at the local

Ze zeggen niet voor niets opposites attract. Dit boek speelt zich af in Ierland. Het volgt een Amerikaanse singer-songwriter (Raine) met ADHD en een charmante Ier met OCD (Jack). Raine strandt in een klein stadje in Ierland nadat haar instrumenten gestolen zijn. Ze ontmoet Jack, die haar uitnodigt om de entertainment te verzorgen in zijn pub. Ze werken samen om de pub van zijn familie weer tot leven te blazen. Het is een warmhartige roman die het lezen zeker waard is.

Gone to see the river man

Ben jij niet snel bang en hou je van horror boeken? Dan is ‘Gone to see the river man’ misschien wel wat voor jou. Dit boek gaat over een vrouw die geobsedeerd is met een seriemoordenaar. Ze stuurt hem brieven en heeft alles voor hem over. Hij vraagt haar een sleutel te halen in een hut in het bos. Ze doet dit en neemt haar gehandicapte zusje mee. Onderweg naar de hut komen persoonlijke demonen weer boven drijven. Het is een echte nagelbijter dus als je van spanning houdt, is het zeker wat voor jou.

Everything I know about love

Everything I know about love’ is een hilarische memoire van schrijfster Dolly Anderson. Het gaat over opgroeien en ouder worden, vriendschappen onderhouden, banen, verlies en liefde. Het is een relatable boek over hoogte- en dieptepunten in modern daten, het belang van vrouwelijke vriendschappen en het belangrijkste: zelfliefde. Als je nu nog niet overtuigd bent, weten wij het ook niet meer.

Carrie Soto is back

Als jij ‘Challengers’ hebt gekeken en ervan hield, past dit boek helemaal in jouw straatje. Dit boek is een sportdrama over tennis en romance. Tennisspeelster Carrie maakt een comeback en dit wekt een hoop emoties op. Het gaat over het leven als vrouw, als professionele sportster en dit balanceren met je liefdesleven. Taylor Jenkins Reid, de schrijfster van ‘Carrie Soto is back’, met weer een topboek. Zij staat bekend om haar boek ‘The seven husbands of Evelyn Hugo’.  Dit boek ging vorig jaar viraal op TikTok. Misschien heb je die al gelezen en weet je al hoe getalenteerd Taylor Jenkins Reid is.

The rule book

In ‘The rule book’ volg je het verhaal van Nora, een vrouw waarvan haar carrière omhoog begint te gaan als sportmakelaar. Ze heeft haar eerste cliënt, maar dit blijkt haar ex te zijn. Ze hebben elkaar al tien jaar niet gezien. Hoewel Nora weet dat ze het met goede redenen heeft uitgemaakt, weet ze dat ze sommige dingen anders had moeten aanpakken. De twee voormalige lovers zijn in vijanden veranderd en proberen te navigeren in hun nieuwe werkrelatie. Een geweldig boek met een duidelijk gevalletje ‘right person wrong time’.