Wat is de viral sleepy girl mocktail en werkt het echt?

Vrije tijd door Linde

Heb jij de sleepy girl mocktail ook overal op je for you page? Wij in ieder geval wel. Het ziet er heerlijk uit en wordt veel aangeraden. De TikTok wereld is er dol op dus wij zoeken er alles over uit. Wat is de sleepy girl mocktail eigenlijk? Werkt dit ‘magische drankje’ echt?

Lees ook: 4X tips voor een gezellig (maar goedkoop) vriendendiner

Wat is het?

De sleepy girl mocktail is een drankje dat veel mensen op TikTok maken voor dat ze gaan slapen. Volgens hen zou het drankje je sneller in slaap laten vallen. Handig dus als je moeite heb met in slaap vallen. De TikToker Gracie Norton plaatste een video waarin ze de mocktail maakte en deze ging enorm viraal. Al gauw maakte iedereen deze mocktail. Er wordt veel geclaimd dat je er snel van in slaap valt en iedereen raadt het aan.

@gracie_norton

Zo maak je het

Als dit het geval is, is het echt een wonderdrankje. Voor mensen met slaapproblemen is dit misschien zelfs de oplossing. Wil jij de sleepy girl mocktail zelf uittesten? Dan maak je deze zo:

Ingrediënten:

  • Ijs
  • ½ kop kersensap
  • 1 lepel magnesium
  • Een scheutje limoen/citroen frisdrank of bruisend water

Je stopt het ijs, de kersensap en magnesium in een glas en roert het even goed door. Vervolgens voeg je een limoen/citroen frisdrank toe voor een lekkere smaak. Bruisend water is ook een optie.

Werkt de sleepy girl mocktail

Heel leuk de sleepy girl mocktail. Onze vraag is, werkt het echt? Val je er sneller door in slaap? Belangrijkste ingrediënt in de mocktail is de kersensap. In kersensap zit van nature melatonine. Dit is een hormoon dat je slaperig maakt. Misschien val je hierdoor dus wel sneller in slaap. Verder zit er in de mocktail magnesium. Van magnesium is bekend dat hierdoor het centrale zenuwstelsel wordt beïnvloed. Door magnesium ontspant dit meer. Dat leidt misschien dus wel tot sneller in slaap vallen.

De frisdrank in dit recept werkt alleen wel tegen het snel in slaap vallen. Ingrediënten in frisdank en prebiotische dranken geven je spijsvertering een oncomfortabel gevoel. Je raakt opgeblazen van de prik en dat voelt vervelend. Dat gevoel helpt dus niet echt met in slaapvallen. Wanneer jij dit drankje maakt om sneller in slaap te vallen, voeg dan liever geen frisdrank of bruisend water toe. Dan val je als het goed is lekker in slaap na je sleepy girl mocktail. Droom zacht!