De 6 leukste hobby’s om deze zomer te proberen

Vrije tijd door Linde

In de zomervakantie heb je tijd over om nieuwe dingen te leren en te proberen. Heb jij zin om deze zomer een nieuwe hobby op te pakken? Wij weten een aantal leuke, actieve hobby’s die perfect zijn voor de zomer.

Lees ook: Frisse lucht nodig? Ga een van deze dingen doen

Skeeleren

Skeeleren is zeker niet alleen voor kinderen. Ook al vind jij jezelf misschien te oud, dat ben je zeker niet. Als je al een beetje kan schaatsen, is dit super makkelijk voor je om op te pakken. Het is allebei ook nog eens heel goed voor je. Je verbrandt bijna net zoveel calorieën tijdens het skeeleren/rolschaatsen als wanneer je even gaat joggen. In 30 minuten is het zelfs mogelijk dat je 210 calorieën verbrandt. Het is natuurlijk ook gewoon hartstikke leuk om met het zonnetje op je hoofd lekker rond te rollen.

Lekker dansen

Dansen in je woonkamer is al leuk, laat staan hoe leuk het is om op dansles te gaan. Iedereen vindt een andere stijl leuk dus kies lekker wat het best bij jou past. Het is leuk om met een groep mensen van dezelfde leeftijd te dansen, zo maak je misschien ook wat nieuwe vrienden. Met je partner dansen is natuurlijk ook leuk. Dan hebben jullie ook meteen wat quality time.

Klimmen

Klimmen is een goede in- en outdoor activiteit. Dit is wel voor de echt actieve mensen want het is behoorlijk zwaar om op een hoge wand te klimmen. Klimmen vereist niet alleen sterke armen, je benen moeten ook wat aankunnen. Als je hiervoor wil trainen, is het natuurlijk mogelijk om makkelijk te beginnen en langzamerhand naar een hoger niveau aan te gaan. Pas wel op als je lange nagels hebt. Die zijn niet zo praktisch als je klimt.

Zwemmen als hobby

In de zomer is zwemmen heerlijk. Dit is ook gewoon een hobby, zeker als je het vaak doet. Op een hete dag is het misschien wel de beste hobby om te hebben. Het is ook nog eens super actief. Elke week lekker zwemmen is dus een goed idee.

Tennis/padellen

Tennis is een leuk hobby om op te pakken. Je hand- en oog coördinatie wordt er beter van en het is super actief. Is tennis nog een beetje te hoog gegrepen voor jou? Dan kies je lekker voor padellen. Dit is bijna hetzelfde als tennis maar wordt als makkelijker gezien. Als dat nog steeds een beetje te veel inspanning is, is badminton ook gewoon hartstikke leuk.

Kanoën/kajakken

Kanoën of kajakken is heerlijk in de zomer. Op een bootje met lekker weer, wie wil dat niet? Je moet je wel goed insmeren want je bent waarschijnlijk de hele tijd in de zon. In Nederland zijn er prachtige plekken die je met een kano of kajak bezoekt. Het is het zeker waard om te proberen.