Deze festivals zijn helemaal hot deze zomer

Reizen door Juliët

Het festival seizoen is weer begonnen. Geweldig! Wij zijn er helemaal klaar voor. Jij ook? Wij hebben de meest populaire festivals deze zomer voor je op een rijtje gezet. Van Defqon tot Pinkpop. Waar sta jij dit jaar?

Deze festivals zijn hot deze zomer

1. Intents (31 mei t/m 2 juni)

Een van de grootste en meest innovatieve hardstyle festivals in Nederland is Intents. Het is een driedaags evenement en de nadruk ligt op de hardere stijlen vavn dance muziek. Naast het festivalterrein is er ook een camping. Van eenvoudige tenten tot luxe verblijven. Fantastische artiesten zullen je omver blazen. Van Adjutzt tot D-Block & Stefan. Heb jij dit festival al in je agenda staan?

2. Pinkpop (21 t/m 23 juni)

Al ruim vijftig jaar vindt Pinkpop plaats in het Limburgse Landgraaf. Pinkpop trekt zo'n 70.000 bezoekers per dag. Volgens het Guinnes Book of Records is dit het oudste onafgebroken georganiseerde popfestival. Ook bij Pinkpop kun je verblijven op de camping. Zo kun jij extra lang genieten. Van Nothing But Thieves tot Sam Smith staan dit jaar op het podium. Geweldig!

3. Defqon (27 t/m 30 juni)

Defqon mag niet ontbreken in je lijstje. Dit is het festival als het gaat om hardstyle. Ieder jaar is dit event te vinden in Biddinghuizen. Dit jaar is het jubileumjaar, het wordt voor de twintigste keer georganiseerd. Het thema dit jaar is Power of the Tribe. Met meer dan 350 artiesten, vette eindshows en echte bangers moet jij hier bij zijn. Van uptempo tot terror. Waar ga jij het meest goed op?

4. Zwarte Cross ( 18 t/m 21 juli)

Het grooste festival van Nederland is de Zwarte Cross. Met maar liefst 240.000 bezoekers in één weekend. Met theater en te gekke shows en ruim twintig stages. Oh ja en niet te vergeten de serieuze motorcrossers die meedoen. Je kijk je ogen uit deze dag. Bij de Zwarte Cross komen ook mede meest verschillende artiesten. Denk aan Davina Michelle, BLØF en Josylvio.

5. Tomorrowland  (19 t/m 21 juli & 26 t/m 28 juli)

Tomorrowland is maar liefst verspreid over twee weekenden. In België vindt het ieder jaar plaats. Festivalgangers kunnen genieten van meer dan 600 artiesten en eer zijn maar liefst 17 stages. Er zijn de meest verschillende muzieksoorten te vinden als techno, house, harstyle en ook dance muziek. In het weekend kun je verblijven in het dorp "Dreamville". Luister jij naar Armin van Buuren of ga jij voor Dimitri Vegas?

6. Lowlands (16 t/m 18 augustus)

In Biddinghuizen kun je Lowlands vinden. Festivalgangers kunnen terecht op meer dan zeven campings. Op de stages zijn de meest bekende, maar ook onbekende artiesten te vinden. Maar wat maakt Lowlands nou echt speciaal? Vooral het programma met de stand-upcomedians. Denk aan Arjen Lubach of Rundfunk. Check gauw de line-up, want deze wil je niet missen.

7. Mysteryland (30 augustus t/m 1 september)

Last but not least is Mysteryland bij het Haarlemmermeer. Met zestien stages en meer dan 300 artiesten moet je dit een keer meegemaakt hebben. Elke stage heeft een ander thema, zodat er voor alle doelgroepen wat tussen zit. Dans mee met de hits van Kriss Kross Amsterdam of geniet van de beats van Sefa. Een ding is zeker, wij willen hier graag naartoe. Jij ook?