Zo verwijder je gele vlekken uit witte kleren

Lifestyle door Anne-Fleur

Niets is vervelender dan je favoriete witte shirt aan willen trekken en je ziet dat er gele vlekken onder de armen zitten. Het shirt moet je dumpen, denk je vast, want gewoon wassen in de wasmachine lijkt maar niet te werken. Gelukkig bestaat er een heel handig trucje om je witte kleding weer helemaal wit te krijgen, zónder dat je je kleding weg hoeft te gooien.

Lees ook: Liefde voor linnen: essentiële tips voor het lang mooi houden van jouw linnen items

Witte kleding weer wit maken

Je favoriete witte shirt met gele vlekken is gewoon not it. Het oogt niet fris en daarbij ruik je de vlekken misschien ook wel. Deze vlekken hoeven overigens niet alleen onder de armen te zitten, het kan ook komen dat je met de gele curry geknoeid hebt bijvoorbeeld... Anyway, we hebben een handig trucje gevonden waarmee de gele vlekken als sneeuw voor de zon verdwijnen. Het is super makkelijk én het neemt weinig tijd in beslag. Zo bespaar je toch weer geld voor een nieuw shirt en kun je je fave shirt of blousje gewoon weer dragen.

Zo verwijder je gele vlekken uit witte kleding

Met een paar ingrediënten is jouw witte kledingstuk weer helemaal fris en wit. We vertellen je stap voor stap wat je moet doen en wat je ervoor nodig hebt natuurlijk.

Dit heb je nodig:

  • 240 ml azijn
  • 65 g bakpoeder
  • 1 el zout
  • 1 el waterstofperoxide (dit kun je krijgen bij de drogist of kapper)
  • 480 ml lauw water

Zo doe je het:

Het handige trucje waarmee je kleding weer prachtig wit wordt, is zo gepiept. Zo ga je te werk...

  1. Om de gele vlekken tegen te gaan en te verwijderen dompel je je kledingstuk ongeveer 20 minuten in een kom met 240 ml azijn en 480 ml lauw water.
  2. Meng dan het bakpoeder met het zout en de waterstofperoxide tot een soort pasta.
  3. Haal vervolgens je kledingstuk uit de kom en knijp het meeste vocht eruit.
  4. Leg dan het shirt plat op een handdoek en breng de pasta aan op de vlekken. Waterstofperoxide is een natuurlijke witmaker en bakpoeder en zout verminderen samen de vlekken. Laat het shirt of andere kledingstuk zo 20 minuten rusten.
  5. Was je kledingstuk in de wasmachine (samen met je andere witte was, dat is wel zo duurzaam).
  6. Klaas is kees! Gooi je armen maar omhoog, want de gele vlekken zijn eruit en je kunt weer genieten van je geliefde witte kledij.