Pesca: Vers van de vismarkt op je bord!

Hotspots door ZE's Food Reviewers

In het hart van de bruisende stad Amsterdam (& Rotterdam) tussen de talloze restaurants en eetgelegenheden, bevindt zich een unieke culinaire parel genaamd Pesca. Zodra je binnenkomt wordt het concept uitgelegd en krijg je vervolgens een blikje sardientjes overhandigd met daarop je tafelnummer. Pesca is dus geen traditioneel restaurant waar je meteen aan tafel gaat zitten en een menukaart in handen krijgt. Nee, bij Pesca ben je onderdeel van een bijzondere ervaring, het draait hier namelijk naast goed eten ook om de beleving. Je stapt binnen in het zogeheten ‘Theatre of Fish’ en de voorstelling die je in dit theater voorgeschoteld krijgt is een dosis liefde met alles wat de zee te bieden heeft.

Zodra je het concept uitgelegd hebt gekregen kregen wij een glaasje bubbels en loop je met je sardientjes (je tafelnummer) naar een podium dat ingericht is als een soort van luxe viskraam. De werknemer of beter gezegd Pesca(tarian) die op dit podium staat neemt je mee in wat je allemaal kan kiezen qua soorten vis, schelpdieren en bijgerechten. Bij ieder gerecht leggen ze je haarfijn uit hoe de chefs dit gerecht gaan bereiden en serveren. Er is best veel keuze helemaal als je al dat lekkers voor je ziet liggen, maar het personeel weet je goed te helpen bij gezonde keuzestress. Pesca hanteert een dynamisch aanbod en prijsbeleid, zo past de prijs zich aan aan het aanbod en zorgen zij ervoor dat alle vis wordt verkocht. Hierdoor wordt onnodige verspilling tegengegaan. Het aanbod zelf is afhankelijk van de dagelijkse levering, de seizoensgebonden beschikbaarheid en bijvoorbeeld weersomstandigheden. Het menu kan dus per dag verschillen!

 

De sardientjes met ons tafelnummer gecombineerd met verse oesters en witte wijn

 

Als de keuzes qua eten zijn gemaakt ga je van de zogezegde vismarkt naar de volgende stop namelijk de wijnmarkt. Hier staat de volgende specialist je op te wachten die je meeneemt in wat voor lekkere soorten wijn je bijvoorbeeld kan gaan drinken. Wij gingen voor een flesje wit (een Grüner Veltliner) plus een flesje Spa rood (om toch goed gehydrateerd te blijven) - beiden kregen wij meteen mee in een emmer met ijs. Bewapend met wijn, water en niet te vergeten onze sardientjes werden wij vervolgens naar onze tafel begeleid.

 

Onze favoriet: de gefrituurde soft shell crab

 

De gerechten krijg je geserveerd wanneer ze klaar zijn en hierdoor krijg je op speelse wijze je eten in een ‘random’ volgorde geserveerd. Wij hebben alles lekker gedeeld wat echt aan te raden is met zoveel opties op het menu. De keuzes die wij onder andere hebben gemaakt waren: oesters (voor ons een no-brainer), ceviche, gefrituurde soft shell crab (echt een aanrader), pulpo bereid op de barbecue, een super malse zeeduivel waarbij het vlees dezelfde soort structuur als kreeft heeft (en nog veel meer). Het personeel vroeg na de eerste paar gerechten of wij het prettig vonden dat de volgende gerechten iets later geserveerd werden, dat de bediening dit soort vragen stelt vinden wij heel prettig en scoor je echt punten mee.

 

Pulpo bereid op de barbeque

 

Resumerend hebben wij echt super lekker gegeten, we zijn de hele avond heel prettig geholpen en dit alles in een uniek concept qua restaurant. Deze beleving is op dit moment te vinden in Amsterdam, Rotterdam en binnenkort zelfs in Nice en Hamburg!

Contactgegevens:

Pesca
Rozengracht 133
Amsterdam
020-3345136
stuur een e-mail

Bezoek website