Ga je naar de Eras tour? Dit moet je weten

Vrije tijd door Maya Luz

Morgen is het dan eindelijk zover! Dan komt de Eras Tour van Taylor Swift naar Amsterdam. Ga jij erheen? Dan zijn dit de dingen die je moet weten zodat jij de meest magische avond ooit kan beleven met al je mede-Swifties. Let's make the whole place shimmer!

Lees ook: Zo stel jij jouw outfit samen voor de Eras tour

Dit moet je meenemen (voor het concert en de wachtrij)

Het belangrijkste ding om mee te nemen is natuurlijk je ticket. Deze kun je alleen digitaal laten zien, uitgeprinte tickets worden niet geaccepteerd. Zorg er dus voor dat je op tijd je tickets downloadt en ze doorstuurt naar de mensen waarmee je gaat om doorstroom te bevorderen. Daarnaast kan er gevraagd worden naar de ID-kaart van de hoofdboeker. Ben jij dit? Zorg er dan voor dat je deze bij de hand hebt. Verder raden we voor de wachtrij aan om ervoor te zorgen dat je beschermd bent tegen het weer. Neem bijvoorbeeld een poncho mee voor regen en zonnebrand voor als de zon schijnt. Neem ook genoeg water mee en snacks zodat je niet uitdroogt of honger krijgt. Een spelletje om te doen in de rij is ook een aanrader. Voor tijdens het concert is het meenemen van een powerbank verstandig. Het zou natuurlijk jammer zijn als je telefoon leeg raakt tijdens het concert. Houd er wel rekening mee dat je powerbank niet groter mag zijn dan je telefoon zelf.

Hoe laat je er moet zijn

Als je al eens eerder naar een concert bent geweest, dan weet je dat je wel iets eerder aanwezig moet zijn dan de aangegeven aanvangstijd. Als je staanplaatsen bij de Eras Tour hebt is het verstandig om vroeg te gaan om kans te maken op goede plekken. Je mag niet voor de Arena overnachten, dus als je vooraan wil staan raden we aan om vroeg in de ochtend klaar te gaan zitten. Heb je VIP Early Entry tickets? Dan is de verwachting dat de deuren hiervoor open zullen gaan om 15:30 uur. Voor de rest van het publiek zullen de deuren opengaan om 16:30. Heb je zitplaatsen, ga dan 45 minuten na het openen van de deuren naar de ingang. Dan is de grootste mensenmassa opgelost en zal je niet al te lang hoeven wachten om binnen te komen. Maar wacht niet te lang. Het voorprogramma van Paramore begint om 18:15 uur en Taylor zelf zal om 19:30 uur op het podium staan.

Dit mag je niet meenemen naar de Eras Tour

Er zijn een aantal dingen die je niet mee mag nemen de Arena in. Ten eerste is het meenemen van eigen eten en drinken niet toegestaan. Je kunt wel eten en drinken kopen in de Arena. Verder is het meenemen van foto- en videocamera's verboden, net als selfiesticks, e-readers of tablets. Tassen die groter zijn dan een A4'tje mogen ook niet. En helaas mag je ook geen karabijnhaken meenemen om je friendship bracelets aan te hangen. Doe ze dus om je polsen of in een etui. Je kan ze wel aan je tas hangen als je een schouderband hebt die je gemakkelijk los kunt maken.

Merch!

Van zo'n bijzonder concert wil je natuurlijk merch hebben. Er zijn meerdere plekken waar je merch kan kopen. Er is een groot merch punt buiten de Arena. Daarnaast zijn er ook binnen de Arena plekken om merch te kopen. Vandaag kun je buiten de Arena al merch kopen tot 20:00 uur. De rest van de dagen zal de merchkraam om 10:00 uur opengaan en sluiten aan het einde van de show.

Wanneer je het beste naar de wc kan gaan

De Eras Tour duurt best lang. De kans zal dus bestaan dat je een keer naar de wc moet. Je wil natuurlijk zo min mogelijk van de Eras Tour missen. De beste momenten om te gaan zijn tijdens het voorprogramma van Paramore, tijdens de overgangen tussen de Eras of tijdens een nummer dat je niet erg vindt om te missen. Maar houd er wel rekening mee dat als je staanplaatsen hebt, je je plek waarschijnlijk kwijt bent als je naar de wc gaat.