Fit girl summer? Deze fitnessoefeningen geven het snelste resultaat

Sport & gezondheid door Anjali

Laten we eerlijk zijn: je staat niet de hele dag in de sportschool. Wil je toch fit blijven, zonder al te veel moeite te doen? Probeer dan deze oefeningen.

1. Deadlift-oefeningen

Misschien krijg je al stress wanneer je het woord 'deadlifts' hoort en zie je gelijk supergespierde mannen met grote gewichten voor je, maar ook beginners kunnen zich aan deze oefening wagen. En nee, zo moeilijk hoeft het allemaal niet te zijn: gebruik in plaats van een stang twee dumbbells. Houd je armen gestrekt langs je lichaam, sta met je voeten op heupbreedte en houd in elke hand een dumbbell. Hoe zwaar die zijn, mag je zelf bepalen. Houd je knieën een tikkeltje gebogen en laat je romp langzaam zakken tot deze bijna gelijk aan de vloer is. Zorg ervoor dat je knieën niet meebuigen. Pauzeer deze positie eventjes en kom vervolgens weer omhoog.

2. Sumo squats

Oefeneningen als de sumo squat klinken misschien ingewikkeld, maar dat komt alleen door het feit dat we nog niet zo bekend zijn met de handeling. Het werkt namelijk als een gewone squat, maar dan met een kleine twist: je zet je voeten wijd uit elkaar en zorgt ervoor dat je tenen naar buiten steken, ongeveer met 45 graden. Pak hiervoor een stang (eventueel met gewichten) of twee dumbbells en laat ze op je schouders rusten. Zak zo diep mogelijk door je knieën en houd deze positie even vast. Vervolgens duw je jezelf met je bilspieren weer omhoog en herhaal je de oefening tien keer.

3. Bird dogs

Hier heb je geen gewichten voor nodig, alleen een yogamatje. Ga op je handen en knieën op de yogamat zitten, span je bovenlichaam aan en strek een arm uit. Terwijl je dit doet, strek je het tegenovergestelde been uit. Je gebruikt dus bijvoorbeeld je rechterarm en je linkerbeen tegelijkertijd. Let er goed op dat je lichaam in een rechte lijn staat, en laat vervolgens het arm en het been zakken. Daarna wissel je de ledematen om: je gebruik nu dus je linkerarm en rechterbeen om te strekken. Door dit soort oefeningen te doen train je je hele romp.

4. Dumbbell step-ups

Oefeningen als deze lijken misschien makkelijk, maar worden op den duur veel zwaarder dan gedacht. En dat zorgt er juist voor dat het zo goed werkt: Houd een dumbbell vast in elke hand, je mag zelf bepalen hoe zwaar deze zijn. Stap tegelijkertijd op een box van ongeveer vijftig entimeter hoog. Let erop dat je je rug recht houdt en dat je je knie tot heupbreedte optilt. Stap van de box af en herhaal dit met je andere been. Hierdoor zul je snel resultaat merken in je hamstrings, bovenbenen en billen.