Dit zijn de essentials voor een dagje in de zon

Vrije tijd door Maya Luz

Het is eindelijk zomers weer! Wil jij lekker van de zon genieten nu het weer kan? Dit zijn de essentials die je absoluut niet mag vergeten als je een dagje van de zon gaat genieten.

Lees ook: In deze bikini’s wil jij gezien worden deze zomer

Zonder zonbescherming kun je de deur niet uit

Als je een dagje de zon in gaat, is zonbescherming de eerste must have waar je aan moet denken. Een dagje in de zon liggen is leuk, maar als je verbrandt is de nasleep een stuk minder leuk. Zorg er dus voor dat je een fijne zonnebrandcrème hebt met een hoge factor. Ga voor een product dat makkelijk is om aan te brengen en niet plakkerig aanvoelt. Hierdoor zal je ook sneller geneigd zijn om je vaker in te smeren, wat ook zeker nooit kwaad kan. Een lippenbalsem met SPF is ook aan te raden, je lippen kunnen ook verbranden!

Verkoelende drankjes zijn essentieel

Wanneer je de hele dag in de zon ligt, krijg je het warm. Dat is logisch, maar toch vergeten we weleens dat we ook af moeten koelen en ons moeten hydrateren. Je zweet meer in de hitte en dus heeft je lichaam meer hydratatie nodig. Zorg er daarom voor dat je flesjes water en eventuele andere gekoelde drankjes meeneemt in een koeltas zodat je niet uitdroogt in de hitte.

Een goede zonnebril

Je ogen hebben bescherming nodig tegen de zon, net als ieder ander deel van je lichaam. Alleen voor je ogen doe je dit natuurlijk niet met zonnebrand maar met een goede zonnebril. Hierdoor hoef je niet constant met je ogen te knijpen om niet verblind te raken. Het leukste is dan natuurlijk om te gaan voor een bril die mooi aansluit bij je outfit.

Een zonnehoed is ook geen slecht idee

Is een bril niet helemala jouw ding? Dan is een zonnehoed ook geen slecht idee. Hiermee bescherm je niet alleen je ogen tegen de zon maar ook je hoofdhuid. Dit is ook een gedeelte van je lichaam dat kan verbranden maar snel vergeten wordt. Wil je je hoofdhuid insmeren? Gebruik hiervoor dan een zonnebrandpoeder!

Fijne handdoeken zijn essentieel voor een dag in de zon

Hannddoeken zal je niet altijd nodig hebben, maar als je in de buurt komt van water is het altijd handig om er eentje bij je te hebben. Denk aan een dagje zwembad, strand of op de boot. Daarnaast kun je je handdoek ook gebruiken om je lichaam even af te schermen van de zon. En je kan er natuurlijk ook lekker op zitten. Conclusie: water of niet, neem een handdoek mee.

Slippers of sandalen die je gemakkelijk aan en uit kunt trekken

Een dagje in de zon vereist niet altijd schoenen, maar soms wel. Vooral als je naar het zwembad of het strand gaat is het handig om schoenen te hebben die je snel en makkelijk aan en uit kunt trekken. Denk aan een simpel sandaaltje of een paar slippers.

Muziek!

Een lekker dagje in de zon is niet compleet zonder muziek! Ga je lekker alleen genieten van het lekkere weer? Vergeet dan niet om je koptelefoon of oortjes mee te nemen. Zo kun jij je even heerlijk afsluiten en genieten. Ga je met vrienden? Neem dan een boxje mee, maar pas wel op met water!