Dit is waarom Bridgerton zo populair is op Netflix

Vrije tijd door Juliët

Ken jij Bridgerton al? Zo niet, dan moet je hem hoe dan ook gaan kijken! Deze serie op Netflix is mega populair en dat is niet zomaar. In middels staat seizoen 3 alweer online. Wij gaan je vertellen waarom iedereen nou zo goed gaat op deze serie.

Dit is waarom Bridgerton zo populair is op Netflix

 

1. Heeft wat weg van Gossip Girl

Je kent vast de serie Gossip Girl wel. Dit was een mega populaire serie op Netflix met acteurs en actrices Blake Lively, Penn Badgley, Chase Crawford en Leighton Meester. Een geheime Gossip Girl die alle roddels verspreidde. Bridgerton maakt gebruik van een soortgelijk concept. Alleen in deze serie is het de naam Lady Whistledown en die wordt ingesproken door Julie Andrews. Je weet wel die van Mary Poppins.

 

2. Kostuumdrama

Gossip Girl speelt zich af in New York en in de 21e eeuw. Bridgerton daarin tegen in Londen aan het begin van de 19e eeuw. Maar wees niet bang dat je alleen maar historische kostuums tegenkomt, want de makers hebben er een twist aangegeven. Zo zijn er jurken met felle kleuren gebruikt.

 

3. Mix van humor en drama

De serie is een kostuumdrama. Dit houdt in dat de film in een andere tijdsperiode is afgespeeld. In de serie is er dan ook een mix van humor en drama. Er zijn momenten dat je hard kan lachen en genoeg luchtige momenten dat deze bizarre tijd doet vergeten. Er zijn genoeg scènes waarbij tranen zullen vloeien, maar ook geweld en spannende momenten.

 

4. Getalenteerde cast

Zo speelt Julie Andrews de stem in van Lady Whistledown, maar de rest van de cast van Bridgerton bestaat uit meer getalenteerde acteurs en actrices. Zo worden de hoofdrollen van Duke Simon Basset en Daphne Bridgerton vertolkt door Regé-Jean Page en Phoebe Dynevor. Ook Jonathan Baily en Nicola Coughlan doen mee met de serie. Zo kunnen we nog wel even doorgaan. Kijk er in ieder geval niet raar van op als je meerdere 'Hey, die ken ik'- momentjes hebt.

 

5. Seks en nog meer seks

Ja er is genoeg seks in Bridgerton. Netflix had er misschien voor kunnen kiezen om voor een milde variant te gaan, maar hebben er juist voor gekozen om juist alles in beeld te brengen. Intieme scenes met een boodschap. De serie is gebaseerd op de gelijkmatige boekenreeks van Julia Quinn en daarin komt ook de nodige activiteit tussen de lakens naar voren.

 

Ga jij voortaan ook Bridgerton kijken?