Ali B in tranen bij rechtszaak: 'Ik heb nooit een vrouw verkracht'

Media door Alyssa

In de rechtbank van Haarlem is eindelijk de langverwachte rechtszaak tegen rapper Ali B van start gegaan. De artiest wordt beschuldigd van twee aanrandingen en twee verkrachtingen, aantijgingen die hij in een emotionele verklaring voor de rechtbank stellig ontkent.

Verklaring van Ali B

Met een gespannen houding en trillende stem las Ali B zijn verklaring voor, waarin hij benadrukte dat alles wat er gebeurd was, naar zijn weten met wederzijdse goedkeuring plaatsvond. "Het is angstaanjagend om te horen dat ik iets strafbaars zou hebben gedaan", zei hij. "Ik was bang mijn gezin te verliezen, maar ik wist zeker dat ik nooit een vrouw heb verkracht. Ik heb ook nooit een signaal gekregen dat ze niets wilden. Ik vind het pijnlijk. We hebben een totaal andere beleving."

Lees ook: Ali B gespot met voormalig deelneemster EOTB én Temptation Island

Kritiek op media

De rapper gaf aan dat hij de makers van BOOS waarin de beschuldigingen werden geuit, smeekte om deze uit te stellen totdat er grondig onderzoek kon worden gedaan. Hij voelde zich behandeld alsof hij een besmettelijke ziekte had en worstelde sindsdien met slapeloze nachten. De rapper uitte ook kritiek op de media vanwege het gebrek aan kritische analyse van de beschuldigingen, waarvan hij beweerde dat ze vol onwaarheden zaten. Hij voelde zich door de media veroordeeld zonder eerlijk proces.

Lees ook: Deze bizarre foto duikt op van Marco Borsato en Ali B achter de schermen bij The Voice of Holland

Worsteling met zelfmoordgedachten

Een schokkende onthulling tijdens de verklaring was dat Ali B de afgelopen 2,5 jaar heeft geworsteld met zelfmoordgedachten, iets wat hij voorheen nooit begreep. "Ik ben gaan denken dat het beter zou zijn voor mijn gezin als ik er niet meer was", snikte hij.

The Voice of Holland

De zaak rondom de rapper trekt enorm veel aandacht, dit komt omdat het de eerste en de enige strafzaak is over de vermeende misstanden bij The Voice of Holland. Het Openbaar Ministerie begon het strafrechtelijk onderzoek na een aflevering van het online programma BOOS over seksueel overschrijdend gedrag bij de talentenjacht. Eind vorige maand maakte het OM bekend de zaak tegen bandleider Jeroen Rietbergen bij gebrek aan bewijs te seponeren. Het onderzoek naar zanger Marco Borsato rond The Voice leidde in maart vorig jaar al tot een sepot. Marco wordt nog wel vervolgd voor ontucht in een ander zedenonderzoek.

Lees ook: Meer informatie in zaak tegen Ali B naar buiten gebracht