Meer informatie in zaak tegen Ali B naar buiten gebracht

Media door Alyssa

De zedenzaak rond Ali B gaat eindelijk beginnen en nu stapt ook één van zijn vermeende slachtoffers naar voren. Jill Helena, finaliste in The Voice of Holland seizoen 4, wil haar zegje doen in de rechtbank en de rapper recht in zijn gezicht vertellen wat hij haar destijds heeft aangedaan. Zo vertelt ze in gesprek met het AD.

Spreekrecht

Jill deed in 2013 mee aan The Voice of Holland en haalde toen de finale van het programma. Maar achter de schermen was het blijkbaar niet zo'n feestje met coach Ali. Na de BOOS-aflevering die alle misstanden van het programma aan het licht bracht besloot Jill toch aangifte te doen van verkrachting. En nu wil ze in de rechtszaal gebruik maken van haar spreekrecht om de rapper persoonlijk aan te spreken. Wat ze precies gaat zeggen? Geen idee. Haar advocaat Sébas Diekstra wil daar op dit moment niets over kwijt, maar reken maar dat het niet mals wordt.

Lees ook: Ali B gespot met voormalig deelneemster Ex on the Beach én Temptation Island

Ellen ten Damme

In totaal waren er vier zaken tegen de rapper, maar een daarvan is door het Openbaar Ministerie geseponeerd. Naast Jill zijn er nu nog twee andere zaken tegen Ali. Deze bestaan uit nog een verkrachtingzaak en een aanranding. Een van de vrouwen die naar voren stapte wegens verkrachting is zangeres en actrice Ellen ten Damme. Zij deed zelf geen aangifte, maar maakte een 'melding' van het incident. Het OM vond het voorval ernstig genoeg om er toch een zaak van te maken.

Sterke zaak?

Maar of het allemaal zo'n sterke zaak is? Bij RTL Boulevard sprak strafrechtadvocaat Clarice Stenger haar twijfels uit. Misschien is er namelijk maar één getuige en dan is het gewoon het woord van de rapper tegen dat van de slachtoffers. En die BOOS-aflevering heeft misschien juist averechts gewerkt voor eventuele getuigenverklaringen.

Ali B in de verdediging

Ondertussen lijkt de rapper zelf in de aanval te gaan. Al eerder werd duidelijk dat hij bereid is om alle vragen te beantwoorden over de aangiftes en zelfs de pers uitgebreid te woord wil staan na de zitting. Volgens Clarice 'ademt' dat dat het OM niet zo'n stevige zaak heeft. "Dus ik ben heel benieuwd wat er aan bewijs zal komen te liggen", zegt Clarice.

De rechtszaak is op 12 en 13 juni in Haarlem.

Lees ook: Deze bizarre foto duikt op van Marco Borsato en Ali B achter de schermen bij The Voice of Holland