3X cashback-apps om meer geld te besparen

Lifestyle door Anjali

Niet iedereen weet van cashback-apps, maar het kan je veel geld besparen. Het is immers toch fijn, zo'n grote korting of gratis producten.

Cashback-apps

Wat zo een app nu eigenlijk is? Deze soort apps bieden korting op producten die je (online) koopt. Je betaalt in eerste instantie de volle prijs, maar wanneer je het bonnetje scant krijg je een deel van het bedrag, of het hele bedrag, terug op je rekening gestort. Soms gaat dat dus om twintig of vijfentwintig procent korting, maar soms kun je ook het hele product gratis krijgen om het te testen. Veel mensen doen nog niet aan dit soort apps, omdat je je bankgegevens in moet vullen voor je je geld terugkrijgt. Dat is de voornaamste reden dan consumenten de apps niet vertrouwen. Toch is er geen reden tot paniek, want deze apps werken via de Europese Regelgeving en hebben een vergunning bij De Nederlandsche Bank. Je betaalgegevens worden daarom goed en veilig bewaard, zodat je niet opgelicht kunt worden. Let er natuurlijk wel altijd goed op of de app te vertrouwen is, en zoek recensies op via Trustpilot, Google Reviews, de App Store of de Play Store. Kijk ook goed of deze app aangesloten is bij De Nederlandsche Bank: zo weet je zeker dat er niets mis kan gaan.

1. Tikkie

Bijna iedereen in Nederland maakt gebruik van Tikkie om betaalverzoeken te kunnen sturen. De 'Tikkie-cultuur' noemen we het ook wel eens. Maar je hoeft niet alleen betaalverzoeken te sturen: als je op 'deals' klikt onderaan het scherm, vind je verschillende deals waarbij je een deel van het geld of al het geld terugkrijgt na het aanschaffen van het product. Je scant simpelweg je bonnetje van de supermarkt en krijgt het geld binnen een aantal dagen op je rekening te zien.

2. Scoupy

Scoupy is misschien wel de bekendste cashback-app die er in Nederland is. Als je bij bepaalde winkels online shopt, bepaalde producten in de supermarkt koopt of giftcards aanschaft kun je veel geld terugkrijgen. Houd de app goed in de gaten, want ze hebben vaak nieuwe dingen die soms van toepassing kunnen zijn. Daar zal je portemonnee blij mee zijn!

3. CashbackXL

Meer dan 3.000 webshops zijn aangesloten bij deze app, zoals Bol, Nike, Dyson, Cool Blue en Decathlon. Je kunt heel wat geld terugkrijgen, en deze webshops hebben altijd wel iets te bieden. Kijk goed naar de acties en zorg ervoor dat je altijd het aankoopbewijs bewaart.