Zo straal je op elk festival komende zomer!

Vrije tijd door Djamila

Het festivalseizoen is eindelijk weer begonnen. Een zomer vol drankjes, dansen, goede muziek en natuurlijk: de leukste outfits samenstellen! Met deze tips zorg je ervoor dat je stralend op elk festival staat te dansen.

Schoenen op een festival

Het belangrijkste op een festival: schoenen. Je wilt natuurlijk heel de dag stijlvol staan te dansen en comfortabel van kraampje naar kraampje lopen. Goede schoenen zijn hiervoor heel belangrijk. En nog mooier, schoenen hoeven helemaal niet duur te zijn. Zo heb je bijvoorbeeld op scapino.nl al enorm leuke sneaker dames, voor een niet al te dure prijs. Een paar stevige hoge sneakers of boots zijn altijd goed om je dansende enkels te ondersteunen. Let er daarnaast ook op dat je je schoenen goed beschermt met een water- en vuilafstotende spray.

Layer up

We hopen natuurlijk altijd op een zomer vol met zon, maar het is en blijft Nederland. Het weer kan altijd snel omslaan en in de avonden kan het snel afkoelen. Daarom de ultieme tip: laagjes! Dit is de beste manier om toch even die koude wind te doorstaan, of juist wat af te koelen als het te warm wordt. Kies voor een warme hoodie, of juist een stoere denim spijkerjas. Ook niet onbelangrijk: een regenponcho. Zo blijft je mooie festival outfit, haar en make-up altijd tiptop.

Accessoires

Een outfit maken kan natuurlijk niet zonder accessoires. Een tasje om al je spullen mee te nemen is sowieso een must. Laat hierbij wel het liefst die grote handtas thuis, maar ga voor een klein heup of schoudertasje. Zo zorg je dat je toch je nodige spulletjes mee kan nemen, maar niet wordt gestoord door die zware tas tijdens het dansen. Ook met een leuke hoed of grote zonnebril maak je de outfit extra leuk. Hiernaast helpt het ook nog tegen de zon die zo gruwelijk in je ogen kan schijnen. Win win dus! Ga voor een leuke cowboyhoed of juist voor een stijlvolle buckethead. Match dit met je favoriete zonnebril en je bent helemaal ready to go. De zogenoemde “Statement zonnebrillen” zijn helemaal trending deze zomer. Dit zijn grote opvallende zonnebrillen, vaak met gedurfde vormen. Ideaal om de aandacht te trekken deze zomer. Sta je liever niet in de spotlights, dan is de moderne pilotenbril altijd nog een alternatief!

Kleuren en prints

Het jaar 2024 is het jaar dat felle kleuren en prints weer helemaal in zijn, ook op festivals. Vooral de panterprint en de slangenprint zijn weer terug van weggeweest. Een hele handige en makkelijke print om je outfit mee samen te stellen. Wil je liever een iets vrolijker printje? Ga dan voor de grafische bloemenprint! Hiermee zie je er altijd goed en zomers uit. Opvallend dit jaar is de print met grote, handgeschilderde bloemen. Deze komt enorm vaak voorbij. Super handig, want vaak zitten hier maar een paar kleurtinten in verwerkt. Wat het weer makkelijker maakt om de print te stijlen. Mocht je helemaal geen zin of tijd hebben om naar al deze prints te zoeken in de winkel, geen paniek! Duik nog even goed je kledingkast in, want gelukkig pas je er met gestreepte en gestripte kleding dit jaar ook helemaal tussen.  We zijn enorm benieuwd naar alle stralende outfits die jullie bedenken dit jaar. Hopelijk voel je je een ster terwijl je lekker dansend in de zon naar je favoriete muziek aan het luisteren bent. Enjoy the summer!